Mădălina Dogaru – a lansat un CD de muzică populară când avea 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă de când era copil şi a participat alături de Liviu Vasilică la numeroase festivaluri şi emisiuni radio şi TV

         Mădălina a început să cânte pentru prima oară la vârsta de 3-4 ani la Clubul Copiilor din Alexandria sub îndrumarea profesoarei Monica Dorobanţu. Au urmat apoi numeroase participări la festivaluri şi concursuri de muzică uşoară şi populară, atât ca solist cât şi cu grupul vocal. „La vârsta de 7 ani am participat la festivalul Maria Tănase pentru copii, unde am obţinut un premiu special, eu fiind şi cea mai tânără particip" spune Mădălina.
         În urma acestui festival, a fost remarcată de Liviu Vasilică. „ Liviu Vasilică a venit apoi la mine, m-a ascultat şi mi-a propus să devin colaboratoare la ansamblul <<Burnas>>. De la 7-8 ani am început colaborarea cu el. Liviu Vasilică m-a ajutat foarte mult. A fost ca un tată pentru mine şi ţin în continuare cont de sfaturile pe care le-am primit de la el" mai spune Mădălina.

A participat la emisiunea „Tezaur Folcloric"

        După ce a început colaborarea cu Liviu Vasilică a început să aibă o serie de apariţii în emisiunile TV şi radio alături de ansamblu. A participat la concursul „Moştenitorii" din cadrul emisiunii „Tezaur Folcloric", prezentat de Marioara Morărescu. „Au urmat apoi mai multe turnee, în Bulgaria, Franţa, Ungaria, Macedonia, Italia şi Austria, unde am cântat alături de Liviu Vasilică şi de ansamblu la diverse festivaluri şi concursuri la care eram invitaţi" spune solista.

Primul CD la 11 ani

         Mădălina a înregistrat primul ei CD când avea numai 11 ani. Acesta conţinea 11 melodii din toate zonele ţării şi se numea „Cântece vechi din alt mileniu". Apoi, pe la vârsta de 12 ani a înregistrat câteva piese cu ansamblul, piese care i-au rămas şi pentru care Liviu Vasilică i-a dat acceptul să le cânte oricând. „Pe lângă acele piese, mai am şi câteva prelucrări folclorice de muzică etno şi am mai făcut apoi 5-6 piese în timpul liceului, care nu sunt înregistrate. Le cânt însă la festivalurile şi la evenimentele la care sunt invitată" spune Mădălina. În timpul liceului, a urmat cursuri de dansuri populare şi a participat la foarte multe spectacole şi schimburi de experienţă. Tot în acea perioadă a încercat să cânte şi muzică uşoară şi a avut o scurtă colaborare cu trupa Class, alături de care a înregistrat o piesă.
Mădălina cântă şi la nunţile şi botezurile prietenilor şi cunoştinţelor unde este invitată. A cântat şi la zilele oraşului Alexandria până în urmă cu 3-4 ani, de când nu a mai fost invitată.

Vrea să ajungă procuror

         Deşi muzica populară este marea ei pasiune, Mădălina este în prezent studentă la drept. „Am vrut să am o meserie care să fie sigură, pentru că în muzică nu poţi ştii niciodată cum vor evolua lucrurile. De aceea am ales să fac dreptul. Îmi plăcea de când eram mică şi mi-aş dori să ajung procuror" mai spune Mădălina.

Profil
Născut: 4 noiembrie 1989, Alexandria
Studii: Liceul de muzică Dinu Lipati Bucureşti
Anul II la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu
Ocupaţie: student
Familie: are o soră şi un frate, ambii mai mari decât ea

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să călătoresc, să citesc orice. Îmi mai place muzica de orice gen şi dansurile, în special cele populare." spune Mădălina.

Ce nu-i place
„Nu suport minciuna. Nu-mi place să mă trezească cineva din somn şi nici să nu mi se recunoască un merit atunci când îl am" spune Mădălina

Întrebari şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?
M.D.:„Aş vrea să continui şi cu muzica dar să mă realizez şi pe plan profesional. Nu vreau să renunţ la niciuna dintre pasiunile mele"

Care este dansul tău popular favorit?
M.D.:„Îmi plac multe dansuri, dar favoritele mele sunt sârba, ariciul şi braşoveanca.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite