Lipsă de interes faţă de locurile de parcare scoase la licitaţie de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi alexăndrenii se plâng de lipsa locurilor de parcare în oraş, nu se înghesuie să plătească pentru a-şi lua în chirie astfel de spaţii. Municipalitatea a aprobat închirierea prin licitaţie publică a peste 3000 de locuri de parcare în oraş, dar numai 271 au fost ocupate.

Edilii alexăndreni au identificat în cartierele din oraş 3210 locuri de parcare şi au aprobat, prin hotărâre de Consiliu local, scoaterea acestora la licitaţie. La primele licitaţii organizate de municipalitate, alexăndrenilor li s-au oferit 817 locuri, dar spre surprinderea edililor doar 271 persoane s-au arătat interesate. „ Oamenii s-au plâns că nu au locuri de parcare şi acum, când am identificat peste 3000 de locuri şi le-am scos la licitaţie, nu mai vor. Sunt mulţi care probabil şi-au dori un astfel de loc, dar pentru că au datorii la serviciile publice, la întreţinere sau la apă, nu pot participa la licitaţie. Acesta ar fi un motiv. Alt motiv ar fi că vor să-şi parcheze maşinile pe degeaba, să aibă locul gratis", ne-a spus Mihail Mitroi, arhitectul şef al oraşului.Chiria anuală pentru un loc de parcare este de 50 de lei pentru persoanele fizice şi 120 de lei pentru persoanele juridice, iar perioada de utilizare a parcării este cuprinse între orele 17.00 şi 8.00 ale zilei pentru persoanele fizice şi între orele 8.00 şi 20.00 pentru persoanele juridice. „Noi am făcut toate eforturile ca preţurile să fie mici, am dat anunţuri peste tot, pe toate căile ca lumea să ştie, dar deocamdată nu s-au arătat prea interesaţi" a adăugat arhitectul-şef al oraşului.

Sunt cartiere unde au fost scoase la licitaţie 10-15 locuri de parcare şi nu s-a găsit nici un doritor. Este cazul zonei Blocului 307 de pe strada Independenţei, unde din cele 15 locuri de parcare delimitate şi scoase la licitaţie de primărie nu s-a ocupat nici unul. „Am auzit de licitaţie, dar nu m-am dus. Am înţeles că trebuie să fii cu dările la zi, dar eu mai am ceva datorii pe la taxe şi impozite, nu am cum să mă duc . Cred că toţi au datorii " ne-a spus Lucică Oprişan, locatar în acest bloc.

Cei care şi-au luat loc spun că nu au nici o garanţie

Hotărârea de consiliu local prin care au fost scoase locurile de parcare la licitaţie prevede şi faptul că cei care ocupă abuziv locurile atribuite vor fi pedepsiţi. Maşinile parcate pe locurile închiriate vor fi ridicate de serviciul primăriei, iar proprietarul va achita taxa de ridicate şi depozitare a maşinii care poate ajunge şi la 200 de lei.
„ Eu mi-am luat loc, dar nu am nici o garanţie că nu vine altul şi parchează pe locul meu. Am venit la 17.00 acasă de la servici, locul era ocupat, am sunat la primărie să vină să îi ridice maşina , dar nu mi-a răspuns nimeni. Aici câştigă tot cel care are gura mai mare. Ce să faci te iei la bătaie? Nu am nici o garanţie, chiar dacă e trecut numărul meu aici" ne-a spus Ovidiu Popescu, de 60 de ani, chiriaşul unui loc de parcare de pe strada Carpaţi.

Cifră 353
Alte 353 de locuri de parcare vor fi scoase la licitaţie de Primăria Alexandria în data de 16 noiembrie în cartierele de pe străzile Bucureşti şi Dunării.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite