Licean cu loc de muncă garantat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Şcolar Tehnic este singura unitate de învăţământ din oraş care le asigură elevilor un loc de muncă după terminarea studiilor. Zeci de elvi absolvenţi ai claselor cu profil tehnic sunt angajaţi anual la fabricile şi întreprinderile din oraş în cadrul unor parteneriate încheiate între liceu şi agenţii economici

Elevii care urmează cursurile Grupului Şcolar Tehnic din Alexandria se pot angaja imediat după absolvirea cursurilor. În cadrul unor parteneriate pe care şcoala le-a încheiat cu diverşi agenţi economici, în fiecare an mai mulţi elevi sunt angajaţi la instituţiile respective. „Noi încercăm să asigurăm un loc de muncă pentru cât mai mulţi dintre elevii noştri. Dotările şcolii sunt de ultimă generaţie iar elevii se pregătesc în laboratoarele noastre la nivel european. Este o realizare foarte mare pentru şcoala noastră faptul că am reuşit să dotăm corespunzător atelierele şcolii, oferindu-le astfel o şansă în plus la angajare elevilor.", a spus Emilian Vrăjitoarea, directorul GST Alexandria.

Parteneri cu Şcoli din Europa


Liceul este angrenat într-un proiect internaţional numit „Leonardo da Vinci", în care are ca parteneri mai multe şcoli din Franţa Belgia, Italia şi Polonia. „La începutul acestei luni am avut şi prima întâlnire cu partenerii noştri din afara ţării, la noi în liceu. Acest proiect se axează în mod special pe relaţiile de parteneriat între şcoală şi agenţii economici unde elevii desfăşoară stagiile de pregătire practică", a mai spus directorul liceului. Foarte mulţi dintre aceşti elevi sunt angajaţi după absolvire la agenţii economici unde îşi desfăşoară stagiile de practică. „Peste 20 de elevi vor fi angajaţi la Electrotel la sfârşitul acestui an şcolar şi 15 la S.C. Autocora. Alţi 48 vor fi angajaţi la S.C. Koyo S.A în 2012 şi 2013. Deasemenea, Eurocar Service angajează anual câte 3-4 mecanici auto, absolvenţi ai liceului nostru", a mai precizat Emilian Vrăjitoarea. Deasemenea, absolvenţi ai GST Alexandria sunt angajaţi cu acte în regulă în Italia, Spania, Germani şi Austria, în meseriile în care au fost pregătiţi aici.

Pregătire, masă şi cazare, asigurate de agenţii economici


Agenţii economici unde elevii îşi desfăşoară orele de pregătire practică le asigură acestora o serie de facilităţi, cu condiţia să se angajeze la ei după absolvire„S.C. Electrotel doreşte să facă mai mult pentru elevii care desfăşoară stagii de pregătire practică la ei şi le asigură echipamentul de protecţie, masă, cazare şi transport, cu condiţia ca elevii selectaţi să se angajeze la terminarea şcolii la ei. Avem un protocol încheiat în acest sens. Noi încercăm să convingem şi alţi agenţi economici să asigure facilităţi elevilor pentru a-i atrage către instituţiile respective, asigurând în acest fel cât mai multe locuri de muncă pentru absolvenţii noştri", a mai spus directorul liceului.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite