Ioana Panagoreţ a pus bazele Centrului Universitar Valahia din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fire ambiţioasă, i-a plăcut întodeaună să se implice în cât mai multe activităţi, reuşind de-a lungul timpului să realizeze tot ce şi-a propus

Ioana Panagoreţ, provine dintr-o familie de oameni simpli, din localitatea Conţeşti. De mic copil, i-a plăcut să fie implicată în cât mai multe activităţi. „Încă din clasa întâi am făcut parte până la terminarea clasei a opta, din Ansamblul de căluşari de la Conţeşti, ansamblu care mi-a deschis destule porţi spre Europa, la vremea aceea. Am participat la numeroase evenimente artistice la nivel european", spune profesoara.
Şi în perioada liceului, a făcut parte din ansamblul artistic al liceului, dar a jucat şi în divizia C de handbal, tot cu echipa Liceului Industrial de Construcţii. „În perioada liceului am avut pe lângă dans şi sport şi dorinţa de a învăţa, pregătindu-mă pentru admiterea la facultate. A fost un an greu pentru a intra la facultate, dar am reuşit, ceea ce a însemnat o mare realizare pentru mine şi familia mea, deoarece la vremea aceea nu intra oricine la facultate", mai spune Panagoreţ.

A fost inspector general al I.S.J. Teleorman

După terminarea facultăţii a revenit în judeţ ca profesor titular la Şcoala generală din Poeni. În perioada 1985-1989 a fost secretar pe probleme de şcoli la comitetul judeţean UTC, perioadă în care s-a ocupat de organizarea activităţilor cultural educative în şcolile din judeţ. Din '89 a revenit la catedră, la Grupul şcolar Tehnic Alexandria. "Din acel moment, activitatea mea a devenit foarte complexă şi destul de dificilă, deoarece majoritatea colegilor mă priveau ca pe un om care a lucrat în regimul communist, însă cu timpul şi-au dat seama că au greşit", mai spune femeia.
Din 2001 a lucrat la Inspectoratul Şcoalar Judeţean, ca inspector general adjunct şi apoi ca inspector general. " A fost o perioadă extraordinară, deoarece am căpătat o altă experienţă privind domeniul preuniversitar, am reuşit să am o viziune de ansamblu asupra învăţămâtului din Teleorman şi chiar la nivel naţional. Acela a fost momentul în care am decis să obţin o a doua licenţă", spune profesoara.

Este directorul Campusului Universitar Valahia din Alexandria

Ioana Panagoreţ este singura femeie din Consiliul Local al municipiului Alexandria şi preşedintele comisiei de învăţământ, lucru care a determinat-o să facă ceva important pentru oraş. "Împreună cu primarul Victor Drăguşin şi colegii mei consilieri, am decis în 2007 să propunem Universităţii Valahia din Târgovişte să facă o filială şi la Alexandria. Am reuşit acest lucru şi în prezent se lucrează la construirea unui campus universitar de stat care va fi unic în partea de Sud a României", spune Ioana Panagoreţ, care este şi directorul Campusului Universitar Valahia din oraş dar şi lector universitar doctor în cadrul aceleiaşi instituţii..

Profil

Născut: 8 februarie 1958, Conţeşti Teleorman
Studii: Facultatea de Fizică, Universitatea Timişoara
Facultatea de istorie, Univeristatea Valahia din Târgovişte
Ocupaţie: lector universitar doctor la Universitatea Valahia, profesor la GST Alexandria
Familie: căsătorită, are un băiat căsătorit

Ce-i place
„Îmi place să-mi petrec cât mai mult timp cu familia mea. Îmi mai place, atunci când am timp să mă ocup de îngrijirea florilor de acasă".

Ce nu-i place
„Nu-mi place să-mi pierd vremea. Încerc să-mi fac fiecare zi frumoasă şi să o trăiesc din plin ca şi cum ar fi ultima"

Întrebări şi răspunsuri

-În afară de învăţământ, în ce alte activităţi v-aţi mai implicat?
De 20 de ani m-am implicat foarte mult în munca de voluntariat şi sunt membru fondator al Federaţiei Internaţionale a comunităţii educaţionale din România, aceasta ocupându-se de apărarea drepturilor copilului şi sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi. Sunt de asemenea unul dintre membrii fondatori ai Clubului Rotary Alexandria, deşi mi-am autosuspendat activitatea din 2002.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite