Încep protestele împotriva noului Cod al Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii teleormăneni se pregătesc de proteste împotriva noului Cod al muncii care urmează să intre în vigoare anul acesta.

Primul protest va avea loc joi, în Alexandria şi sunt aşteptaşi salariaţi de la tote grupările sindicale din judeţ. Reprezentanţii sindicatelor sunt nemulţumiţi de modificările cu care vine noul cod, dar şi de efectele care se vor răsfrânge asupra angajaţilor. Liderii Cartel Alfa, CSDR, CNSLR-Frăţia şi BNS s-au întâlnit vineri într-o şedinţă pentru a discuta despre planul de acţiuni sindicale pe care le vor desfăşura ca măsură de protest împotriva noului Cod al muncii. „Trebuie să ne adresăm nu numai sindicaliştilor, ci tuturor salariaţilor. Salariaţii trebuie să ştie de ce este nevoie să luptăm pentru a nu se schimba Codul Muncii. Trebuie să ştie care sunt efectele acestor schimbări", a spus Mircea Dumitriu, preşedintele filialei Cartel-Alfa Bucureşti, prezent la şedinţă.

Sindicaliştii strâng semnături de la salariaţi

O primă fază a planului sindical constă în afişarea în toate intreprinderile, unităţile economice şi chiar pe stradă, a tabelului cu modificările aduse de noul cod, care, confrm liderilor de sindicat, îi dezavantajează pe salariaţi. „Oamenii trebuie să fie informaţi. În momentul în care vom organiza un miting, trebuie să fie prezenţi în număr cât mai mare, pentru ca opinia noastră să fie luată în seamă. Aceste acţiuni ale noastre sunt pentru viitorul salariaţilor. Noul cod nu le dă niciun fel de drept", a mai spus Mircea Dumitriu.
O altă acţiune organizată de sindicate constă în strângerea de semnături de la salariaţi, pentru greva generală programată pentru ziua în care noul Cod al muncii va fi dezbătut în parlament.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite