ISU Teleorman, pregătit pentru atacuri nucleare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul mobil de comandă va coordona intervenţiile pompierilor în mai multe judeţe din regiune
Centrul mobil de comandă va coordona intervenţiile pompierilor în mai multe judeţe din regiune

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica" Teleorman a primit astăzi echipamente speciale, graţie unui proiect derulat de judeţele din Regiunea Sud Muntenia şi finanţat cu fonduri europene.

În curtea inspectoratului au ajuns un centru mobil de comandă şi control şi o autospecială ce cercetare pentru atacuri nucleare, chimice, bilogice şi radiologice. Pompierii teleormăneni vor folosi centrul mobil pentru intervenţia în caz de incidente majore în toate judeţele din regiune şi pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie şi comunicaţiilor de la locul incidentului.

Proiect european de 5,6 milioane de euro

Proiectul derulat de cele şapte judeţe din Regiunea Sud Muntenia vizează achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă. Teleormanul este al treilea judeţ în care ajung echipamentele, după ce două autospeciale de cercetare au ajuns la ISU Argeş şi Ialomiţa. Proiectul are o valoare totală de 5,6 milioane de euro, din care 85% sunt fonduri europene. Conducerea ISU Teleroman spune că acest proiect va duce la îmbunătăţirea sistemului logistic în cazul dezastrelor naturale. În cadrul aceluiaşi proiect, inspectoratul va primi şi autospeciale performante şi ambulanţe, pentru că se doreşte înfiinţarea serviciului SMURD în judeţ. Având mai multe maşini de intervenţie şi timpul de răspuns va fi mai mic, susţin reprezentanţii ISU Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite