UPDATE VIDEO! Hip-Hop cu bani de buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maryal, Alymar şi Kefren sunt trei tineri liceeni, care, uniţi de aceeaşi pasiune, au pus bazele unei formaţii de Hip-hop. Melodiile trupei Alma97, a căror temă abordează în general teme sociale, pot fi ascultate doar pe internet, pentru că tinerii nu au bani să-şi scoată un album.

Tinerii au fost inspiraţi de sumedeniile de trupe care se lansează pe piaţa muzicală românească şi s-au gândit să încerce şi ei. "Noi suntem pasionaţi de hip-hop de foarte multă vreme. Primul care a venit cu ideea de a ne forma o trupă a fost Marius Ţugui, Maryal cum îi spunem noi. A început să scrie versuri, a aflat de unde putem cumpăra negative şi a început să tragă piesele", a spus Ovidiu Ciurilă, unul dintre membrii trupei.
După un an, lui Maryal i s-a mai alăturat un băiat, Alin (Alymar) şi împreună au început să facă versuri şi să cânte. Temele cânteceleor lor fac referire la viaţa din România şi la cât de greu este să realizezi ceva: "E greu să scoţi album, cu bani de buzunar", cam aşa sună ultimul vers din piesa "Drumul spre faimă", a trupei.
La scurt timp după venirea lui Alymar, trupei i s-a alăturat şi ultimul membru, Ovidiu Ciurilă (Kefren). "Eu i-am ajutat mai mult pe partea tehnică, la înregistrări, montaje şi alte lucruri, dar mai şi cânt. Până acum avem 20 de piese înregistrate. Din acestea le-am ales pe cele mai bune, în număr de 12 şi am scos un album, care este pe net. Am lucrat un an şi jumătate la realizarea acestui album",a spus Ovidiu Ciurilă.

Dormitorul este studioul de înregistrări


Băieţii au pus mână de la mână şi au improvizat un mini studio de înregistrări în dormitorul unuia dintre ei. „Am improvizat un fel de studio, din banii noştri de buzunar, pentru a putea obţine o calitate cât de cât bună a pieselor noastre. Am investit aproximativ cinci milioane, cu care ne-am cumpărat câteva accesorii. Oricum, suntem departe de calitatea unui adevărat studio de înregistrări, iar fără ajutor financiar, e foarte greu să ne îndeplinim visul", a mai spus Ovidiu.
Tinerii au încercat să apeleze la serviciile unui studio de înregistrări profesionist din oraş, dar s-au lovit de aceeaşi problemă, banii. Pentru înregistrarea unei singure piese, ar fi trebuit să plătească 300 de lei.Problemele pe care le-au avut în drumul lor, i-au inspirat şi au fost puse pe versuri: „Băteam la uşi, mi le-nchideau şi durea tare/ Vroiam doar ca vocea mea să răsune-n difuzoare/ Fără bani degeaba, mi-au cerut bani grei/ Să scot primul album costa o gramadă de lei/ Am încercat să-i strâng dar era-n zadar/ E greu să-ţi scoţi album cu bani de buzunar".

Au cântat la balul bobocilor


Prima apariţie în public a trupei Alma97 a fost în urmă cu doi ani la un bal al bobocilor, în Alexandria. „Am fost foarte apreciaţi de public. La câteva melodii am reuşit să ridicăm sala în picioare. Este un sentiment unic, să vezi că cineva îţi apreciază atât de mult munca", povesteşte Kefren. Pentru a se face cunoscuţi, membrii trupei şi-au făcut şi pagină de facebook, de unde melodiile lor pot fi descărcate

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite