Gripa porcină s-a confirmat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nimic nu indica faptul că femeia de 58 de ani care şi-a dat suflarea mult prea repede, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria ar fi fost infestată cu virusul AH1N1, suspiciunile epidemiologilor s-au adeverit.

Institutul Cantacuzino a transmis rezultatele analizelor, iar medicii au intrat în alertă. „Rezultatele au confirmat faptul că femeia a fost infectată cu virusul AH1N1. Am desfăşurat o anchetă epidemiologică în satul Uda Paciurea, la domiciliul femeii . Toţi cei care au intrat în contact cu ea se află în prezent sub tratament cu Tamiflu. Socrul femeii, care este mai bătrân a fost internat la Bucureşti, la spitalul Victor Babeş, pentru a fi ţinut sub supraveghere. Este o măsură preventivă.", ne-a spus medicul epidemiolog Luminiţa Dumitraşcu. Apropiaţii femeii decedate vor urma tratament cu Tamiflu , timp de zece zile.
Conducerea DSP a luată măsura dezinfecţiei traseului urmat de femeia care a decedat, de la domiciliul acesteia, până la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. „ Am luat decizia de dispune către Spitalul Judeţean reducerea numărului de vizitatori şi a circulaţiei în spital. De asemenea, cadrele medicale care nu fuseseră vaccinate, au fost vacinate acum", a mai spus medicul Luminiţa Dumitraşcu.

Tamiflu, vaccinul salvator


Reprezentanţii DSP Teleorman recomandă bolnavilor cu afecţiuni cronice respiratorii să se prezinte la cabinetele medicale pentru a se vaccina împotriva virusului AH1N1. Conducerea DSP spune că oamenii nu trebuie să intre în panică, pentru că în judeţ există doze de vaccin Tamiflu. Instituţia a anunţat că pacienţii cu boli cronice respiratorii şi cu afecţiuni cardio-vasculare care nu s-au vaccinat în acest sezon o mai pot face până la finalul lunii martie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite