Gabriel are nevoie de ajutorul nostru pentru a se trata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Vochineci
Gabriel Vochineci

Gabriel Vochineci este un tânăr de 16 ani, elev la Colegiul Naţional „Al. D. Ghica", care suferă de o boală gravă şi rară: beta talasemie majoră.Colegii lui s-au hotărât să îl ajute printr-un spectacol cu strângere de fonduri. Gabriel mai are nevoie de 4.000 de euro pentru a-şi face analizele premergătoare unui transplant de măduvă

Beta talasemia majoră este o boală ereditară de sânge şi se manifestă printr-un nivel scăzut al celulelor roşii din corp, iar cazul lui Gabriel este unul sever şi poate duce la afectarea organelor şi, în final, chiar la deces. Astfel, Gabriel trebuie să stea zilnic câte 12 ore cu o perfuzie cu medicamente, pentru a ţine boala sub control. Tânărul a fost diagnosticat cu această maladie la un an şi jumătate, ambii săi părinţi suferind de o formă a bolii, care nu se manifestă: talasemia minoră. "Medicii ne-au spus că are o anemie mai pronunţată şi am mers la Bucureşti la Institutul de Hematologie. După diagnostic, au urmat transfuzii periodice, perfuzii. A început să urmeze acest traseu spital-perfuzii-transfuzii-analize-acasă. În toţi aceşti ani, 14 şi jumătate, a fost foarte greu", povesteşte mama lui Gabriel, Ionelia Vochineci. În urmă cu trei luni, adolescentul a trecut printr-o operaţie pentru a-i fi scoase splina şi fierea, pentru că apăruseră complicaţii.

Tânărul mai are nevoie de 4.000 de euro din cei 12.000 necesari pentru analize la o clinică din Italia. Analizelele au fost amânate din lună în lună din cauza lipsei de fonduri. "Datorită amânării boala înaintează şi se manifestă prin încărcarea organelor lui cu fier", mai spune mama băiatului. Banii strânşi până acum au venit cea mai mare parte de la unchiul său din Spania şi de la liceul unde învaţă Gabriel. Şi Primăria Alexandria l-a ajutat pe tânăr cu 1.500 de euro. Familia lui Gabriel are posibilităţi financiare foarte reduse: tatăl nu mai lucrează şi mama câştigă 420 de lei pe lună, ca asistent social, iar adolescentul primeşte o alocaţie lunară de 84 de lei. Ionelia Vochineci estimează la 500 de lei cheltuielile lunare cu tratamentul lui Gabriel, astfel întregul venit al familiei se duce în această direcţie.

Strângere de fonduri la Sala Polivalentă

Cu toate greutăţile prin care trece zilnic, Gabriel este caracterizat ca fiind un copil curajos şi optimist, de câtre mama sa şi de către diriginta, Silivia Păun. Profesoara a fost mereu alături de el, îl înţelege şi l-a ajutat de câte ori a fost nevoie. "Gabriel este un copil optimist, săritor, nu este obraznic şi se descurcă bine la şcoală", spune diriginta. Gabriel Vochineci nu este deloc descurajat şi priveşte cu încredere spre viitor. "Vreau să termin şcoala şi mi-ar plăcea să ma fac avocat. După operaţie aş vrea să fac sport pentru că îmi place şi acum nu pot", spune băiatul.
Colegii lui de clasă, împreună cu alţi elevi de la liceul Ghica, dar şi de la alte licee din oraş vor ţine un spectacol, la care se vor strânge bani pentru Gabriel. Spectacolul va avea loc la Sala Polivalentă, de la ora 16.00, iar un bilet costă 10 lei.

Oricine este binevenit, chiar şi mai târziu, dacă vrea să doneze o sumă de bani pentru Gabriel. Se pot dona bani şi în conturile: RO 68 RNCB 0245 1014 7822 0002 RON , RO 41 RNCB 0245 1014 7822 0003 EURO, pe numele Gabriel Vochineci.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite