Florin Dănilă este inginerul care a adus inovaţii în domeniul tribologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cei peste 20 de ani de activitate în domeniul metalurgiei a fost brevetat de trei ori pentru inovaţiile aduse

Este originar din Mediaş, dar după terminarea facultăţii a fost repartizat ca stagiar la Fabrica de Rulmenţi din Alexandria, unde a lucrat până în 2005 ca responsabil pe partea de forjă, tratamente termice şi turnătorie. „În perioada în care am lucrat la rulmenţi am obţinut trei brevete de invenţie pentru inovaţiile pe care le-am adus în domeniul tribologic. Inovaţiile mele se referă la promovarea materialelor compozite cu proprietăţi tribologice, aferente coliviilor de rulmenţi. Acestea au fost preluate şi se folosesc şi astăzi", spune inginerul.

Doctor în metalurgie


Din dorinţa de perfecţionare şi-a luat doctoratul în materie de studii cu privire la proprietăţile anti-fricţiune ale materialelor compozite. „Am susţinut doctoratul în 1997. Am devenit apoi şi expert în evaluarea materialelor de cercetare, agreat de Institutul Politehnic Bucureşti, iar în 1999 am făcut un curs de ingineri sudori la ISIM Timişoara în colaborare cu Universitatea din Aachen Germania", mai spune Dănilă.
În 2005 a ieşit la pensie de la Fabrica de Rulmenţi şi a devenit director general al SC Iaica SA, intreprindere producătoare de aparataje şi accesorii pentru instalaţii de încălzire - ventilare şi condiţionare a aerului, necesare în construcţii industriale, cât şi civile. "După ce m-am pensionat, am acceptat provocarea de a pune în practică atât cunoştinţele manageriale cât şi tehnice, prin numirea în funcţia de director general al S.C. IAICA S.A. Alexandria", spune Florin Dănilă.

În perioada de când este director a reuşit mărirea productivităţii şi reducerea costurilor, prin modernizarea procedeelor de sudură, introducând cele mai moderne aplicaţii existente în domeniu. "Ca nivel de performanţă a societăţii pot spune că în 2005 când am preluat conducerea, aveam 256 de oameni în subordine şi o cifră de afaceri de 550.000 lei pe lună, ajungând în prezent la o cifră de afaceri de 480000 lei pe lună cu 100 de angajaţi. Apogeul l-am atins în 2008, când cu 200 de angajaţi am ajuns la o cifră de afaceri de 1.000.000 lei pe lună", spune directorul.

Fiul lui, cea mai mare realizare


Florin Dănilă consideră că cea mai mare realizare a sa nu este cariera sau rezultatele obţinute în meseria lui, ci este chiar fiul lui. "Cea mai mare realizare a mea, este Mircea, fiul meu. Este inginer IT de profesie şi în momentul de faţă este manager IT la o firmă importantă din Londra, unde este foarte apreciat. Sunt extrem de mândru de el" spune inginerul.

Profil
Născut: 25 iunie 1955
Studii: Facultatea de ştiinţa şi ingineria materialelor din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti
Ocupaţie: inginer metalurg, director general al S.C. IAICA S.A.
Familie: căsătorit, are un băiat.

Ce-I place
"Îmi place foarte mult muzica rock pe care o ascult ori de câte ori am ocazia. Îmi mai place să socializez".

Ce nu-I place
"Nu-mi place minciuna. Accept mai degrabă hoţul decât mincinosul. Nu-mi place nici lipsa de punctualitate".

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite