Festivalul “Primi Paşi” îşi aşteaptă tinerele talente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii teleormăneni sunt aşteptaţi să participle la Festivalul Copiilor „Primii Paşi", care se va desfăşura în perioada 28-29 mai la Casa de Cultură din Alexandria. Festivalul este adresat copiilor şi elevilor din gradiniţele şi şcolile din judeţ, cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi primar, părinţilor şi comunităţii locale

Primăria Municipiului Alexandria, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Teleorman, Casa Corpului Didactic,Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare - Gradiniţa P.P. nr. 8 "Step by Step" Alexandria şi Asociaţia Judeţeană a Educatoarelor din Teleorman organizează la sfârşitul acestei luni ce-a de-a treia ediţie a Festivalului Copiilor „Primii Paşi". Concursul va avea rmătoarele secţiuni: Dans popular; Dans modern; Dans de societate; Gimnastică ritmică; Muzică vocală; Muzică instrumentală; Cel mai bun recitator; Cel mai bun povestitor; Cel mai creativ copil; Scenete şi teatru de păpuşi. "Prin acest proiect educaţional dorim să punem în valoare talentele copiilor încă de la vârsta preşcolară şi şcolară, pentru a-i îndruma pe părinţi spre activităţile vocaţionale oferite de Cluburi şi Palate ale Copiilor şi de şcolile speciale de muzică şi artă. Proiectul ne va ajuta deasemenea să ne valorificăm propria identitate şi propria creativitate pentru a transmite cunoştinţele noastre în domeniu şi pentru a realiza o mai bună comunicare între unităţile şcolare şi părinţii copiilor şi elevilor", a spus Prof. Floarea Şerban, unul dintre coordonatorii proiectului.

Părinţii vor plăti taxă de înscriere

Fiecare Grădiniţa şi Şcoală se poate înscrie în concurs cu maxim 3 formaţii pe secţiune şi 5 participanţi individuali. De aemenea unităţile şcolare îşi pot prezenta cu acest prilej oferta lor educaţională pentru a fi cunoscută de comunitatea locală, respectiv de părinţi. Părnţii ai căror copii vor participa la festival vor trebui să achite 60 de lei pentru formaţii şi 15 lei pentru participări individuale. "Banii vor fi folosiţi pentru recuzită, diplome, ecusoane şi premiile copiilor. În plus, spre deosebire de alte concursuri nude se dau diplome pe formaţie, la noi fiecare copil va primi diploma individual", a mai spus profesorul coordonator al proiectului.

Peste 200 de copii au participat la ediţia de anul trecut


La ce-a de-a doua ediţie a festivalului "Primii paşi", au participat peste 200 de copii. "Anul trecut am avut foarte mulţi copii, mare parte din participând în formaţii. Majoritatea copiilor care vor participa la ediţe de anul acesta sunt laureaţi ai ediţiilor trecute. Nu ştim încă numărul de participanţi înscrişi pentru această ediţie. În plus, site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean, unde noi am prezentat festivalul pentru a atrage cât mai mulţi participanţi, nu a funcţionat o săptămână", a mai spus Floarea Şerban.
Cei interesaţi se pot înscrie la numărul de telefon 0724 215 791, sau la e-mail srbnflori@yahoo.com, Prof. Floarea Şerban.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite