Elisabeta Martac, peste 30 de ani în slujba copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ales meseria de educator fiind inspirată de cadrele didactice care i-au fost mentori. După 30 de ani la catedră a ajuns în fruntea unei grădiniţe din oraş

Elisabeta Martac iubeşte meseria de educator de când era copil, pasiunea fiindu-I insuflată de cadrele didactice de la grădiniţă. "Pasiunea şi dragostea pentru copii mi-a fost transmisă de cadrele didactice de la grădiniţa Srioaştea. Mama a fost cea care mi-a întărit această pasiune şi care m-a îndrumat. La vremea aceea părinţi erau cei care alegeau meseria copiilor", spune educatoarea.
Pentru a-şi îndeplini visul de a lucra cu copiii s-a înscris la Liceul Pedagogic din Turnu Măgurele. "În timpul liceului am fost o elevă ambiţioasă şi am reuşit să obţin rezultate bune la învăţătură. În urma acestor rezultate am reuşit să obţin un post în Alexandria. La vremea aceea ţin minte că era foarte greu să prinzi un loc în oraş", îşi aminteşte Elisabeta Martac. După obţinerea postului s-a stabilit în Alexandria, unde şi-a întemeiat şi o familie. "Am fost primită foarte bine de colegi şi am avut mentori foarte buni care m-au ajutat să mă integrez în activitate şi mi-au dat întotdeauna sfaturi foarte bune. Acum, după 30 de ani de activitate, petrecuţi la clasă, pot spune că nu regret deloc alegera făcută şi mă mândresc cu meseria mea. Este ceea ce mi-am dorit", mai spune educatoarea.

Nu a vrut să renunţe la preşcolari

Deşi a absolvit o faculate şi ar fi putut să lucreze ca professor, nu a vrut să renunţe la meseria de educator. " Chiar dacă am absolvit o facultate şi sunt licenţiată în filologie, nu am vrut niciodată să părăsesc copiii cei mici pentru că ei sunt cei care mi-au adus întotdeauna bucurii şi satisfacţie. Chiar dacă sunt mici, ştiu să-I respecte şi să-I mulţumească pe cei care-I iubesc şi le sunt alături în perioada şcolii. Întotdeauna am lucrat cu un număr mare de copii. Este greu, dar satisfacţiile sunt pe măsură", explică educatoarea.


Este directorul Grădiniţei "Ion Creangă"

După 30 de ani de muncă în domeniu, Elisabeta Martac, se află de anul trecut la cârma grădiniţei "Ion Creangă" din Alexandria. "Chiar dacă acum nu mai sunt alături de copii la clasă, încerc în continuare să fac ceea ce este mai bine pentru ei. Organizăm foarte multe activităţi extraşcolare. Avem o colaborare foarte bună cu muzeul şi biblioteca judeţeană cu care am desfăşurat diverse activităţi. În cadrul acestora activităţi extraşcolare, copiii au căpătat încrederea în forţele proprii iar rezultatele obţinute i-au mulţumit atât pe ei cât şi pe părinţi", mai spune directoarea.

Profil
Născut: 17 mai 1961, Roşiorii de Vede
Studii: Facultatea de Limba şi Literatura Română în cadrul Universităţii Spiru Haret
Familie: căsătorită, un copil

Ce-I place
"Îmi place să fiu un om correct şi să dau exemple bune. Îmi plac activităţile antrenante, dar şi să citesc foarte mult"

Ce nu-I place
"Cel mai mult urăsc minciuna. Nu-mi place nici să nu fiu informată la timp, mai ales cu privire la problemele pe care le întâmpinăm la grădiniţă"

Întrebări şi răspunsuri
- Vă lipseşte catedra?
Da, îmi lipseşte. Mi-a plăcut întodeauna să fiu în mijlocul copiilor, dar şi acum încerc să mă implic în diverse activităţi pentru a fi alături de ei

- Este greu să conduceţi această instituţie?

Nu pot spune dacă este greu sau uşor. Avem o bună colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu Primăria Alexandria şi cu instituţiile de cultură. Îmi dedic foarte mult timp acestei unităţi şi încerc să fac ceea ce este mai bine pentru copii

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite