Elevii din Alexandria nu vor uniformă , părinţii şi profesorii, da!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul pivind introducerea ţinutei obligatorii în şcoli a împărţi elevii, părinţii şi profesorii din Alexandria în două tabere. În vreme ce profesorii şi părinţii văd cu ochi buni introducerea uniformei şcolare, elevii nici nu vor să audă de proiect.

Mai multe şcoli din Alexandria au avut în ultimii ani tentative de adoptare a uniformelor şcolare, dar la nicio unitate elevii nu vin îmbrăcaţi în ele. Şcoala nr.5, Şcoala " Mihai Viteazul" şi Şcoala „ Alexandru Colfescu" au adoptate ţinute specifice în urmă cu trei-patru ani, la propunerea conducerii unităţilor. Părinţii au plătiit până la 150 de lei pentru costumele cu sacou, vestă, pantaloni şi fustă, dar elevii le-au purtat doar câteva luni. În prezent, uniformele sun scoase de la naftalină doar la zile festive sau diferite manifestări. Proiectul de lege privind introducerea ţinutei obligatorii în şcoli a readus din nou în discuţia elevilor, părinţilor şi profesorilor din oras, uniformele şcolare, iar părerile sunt împărţite. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman este susţinătorul iniţiativei şi consideră că aceasta ar trebui pus în practică cât mai curând . „ Sunt pentru introducerea uniformei şcolare în şcoli pentru că aceasta îl va distinge pe elev, îl va individualiza. Pentru fiecare dintre ei ar trebui să fie o mândrie să poarte uniforma şcolară a unităţii de la care provin.", a spus inspectorul general Constantin Amarie.
Şi profesorii, şi directorii de şcoli împărtăşesc aceeaşi opinie." Eu ca director de şcoală şi ca profesor sunt pentru introducerea uniformelor în şcoli. În final, decizia se va lua între profesori, părinţi şi elevi, dacă proiectul de lege va fi adoptat", ne-a spus Dumitru Avram, directorul Şcolii generale nr. 6.

Părinţii spun că ar scăpa de grija hainelor pentru şcoală


Introducerea uniformelor şcolare ar însemna pentru părinţi o cheltuială în plus, cu adoptarea noii ţinute. Majoritatea părinţilor spun însă că, în perspectivă, adoptând o ţinută unică pentru şcoală, vor mai reduce din cheltuielile cu hainele copiilor. „ Am o fată clasa a VII-a şi trebuie să avem grijă zilnic la şcoală să schimbăm ţinuta pentru că se uită colegele la ea. Foarte multe fete fac parada modei la şcoală şi se analizează între ele. Nu toţi îşi permit haine de firmă şi face efoturi să fie bine îmbrăcată la şcoală. Uniforma i-ar face pe toţi egali, din punct de vedere al hainelor şi, sincer ş prefera să dau 150 de lei sau 200, cât ar costa uniforma, dar aş scăpa de grija ţinutelor de şcoală, care mă costă mult mai mult#, ne-a spus Elena Ganea, o mămică de 40 de ani.

Elevii nu vor uniforme!


Elevii resping ideea uniformelor, pentru că le consideră demodate. „ Nu sunt de acord cu introducerea uniformelor, indiferent ce modele ar alege. Nu poţi să te îmbraci în fiecare zi la fel, e urât. Mi se pare o idee învechită. Nu cred că m-aş obişnui cu asta, îmi pla hainele frumoase." ,ne-a spus Beatrice Vişan, o elevă de clasa a VII-a.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite