Elena Corbeanu ajută oamenii să renunţe la droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este medicul care lucrează de peste 30 de ani ca voluntar la Crucea Roşie, iar în cadrul Centrului Antidrog a iniţiat zeci de proiecte pentru a-şi susţine lupta împotriva drogurilor

Elena Corbeanu este o persoană care a iubit întotdeauna provocările şi nu a ezitat nciodată, când a fost vorba să se implice înt-o activitate prin care a putut să-i ajute pe cei din jur. „Sunt o persoană foarte activă şi împlace să mă implic în cât mai multe acţiuni. În acest sens, de-a lungul timpului am fost medic de familie, de interprindere, am lucrat la ambulanţă, la Direcţia de Sănătate Publică, iar de cinci ani sunt medic format în adicţii", spune mdicul. În plus, de 30 de ani lucrează ca voluntar la Crucea Roşie unde a participat la numeroase activităţi educative. „Fac în continuare gărzi la ambulanţă, iar de peste 30 de ani sunt voluntar la Crucea Roşie şi consider că este important deoarece în zilele noastre foarte puţini oameni se mai implică în voluntariat", mai spune specialistul.

A creat un proiect ce a fost aplicat în toată ţara

În ultimii cinci ani a lucrat ca medic coordonator al Centrului Antidrog din Alexandria, unde a iniţiat zeci de proiecte de informare şi de prevenire a consumului de droguri „Activitatea centrului are mai multe direcţii, cea mai importantă fiind cea de prevenire a consumului de droguri, care este totodată şi cea mai eficientă şi ieftină. Este foarte importantă informarea încă de la cele mai mici vârste, drept pentru care am desfăşurat mai multe activităţi în şcoli, la care au participat elevi şi părinţi, în cadrul unor proiecte de informare cu privire la consecinţele consumului de droguri", explică Elena Corbeanu, care a iniţiat un proiect finanţat de Ministerul Sănătăţii, ce a fost implementat în toată ţara. „Este vorba despre proiectul <<Alege un cămin sănătos>>, pe care l-am creat pentru a preveni fumatul pasiv în familie. Proiectul se adresează în special elevilor din clasa întâi şi părinţilor. Proiectul a fost implementat în toată ţara", mai spune aceasta.

A ajutat sute de oameni să renunţe la fumat

În afară de activităţile de prevenire şi informare Elena Corbeanu se ocupă şi cu acordarea asistenţei consumatorilor de droguri, care vin la centru din propria inţiativă. „Ne ocupăm şi de programul <<Stop Fumatul>>, prin care acordăm asistenţă medicală şi tratament gratuit persoanelor care vor să renunţe la fumat. Suntem pe primul loc la nivel naţional, atât ca număr de pacienţi dar şi ca rată de succes. Peste 3000 de fumători au trecut pe la noi, rata de succes fiind între 40-60%, în timp ce la nivel naţional aceasta este de 25-30%", spune specialistul.

Profil

Născut: 28 februarie 1955, Craiova
Studii: Facultatea de medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova
Familie: este căsătorită, are o fiică.

Ce-i place
„Iubesc foarte mult oamenii şi animalele şi încerc să îi ajut cu orice ocazie. Îmi mai plac drumeţiile şi integramele"

Ce nu-i place
„Cel mai mult mă deranjează prostia şi răutatea. Nu ştiu cum să le fac faţă. Nu-mi place nici creuzimea faţă de oameni şi animale"
Întrebări şi răspunsuri

-Cum faceţi faţă tuturor activităţilor în care sunteţi implicată?
Fac faţă destul de bine, cred că asta mă menţine şi îmi place foarte mult ceea ce fac. Consider că nu trebuie să ne reducem activitate odată cu trecera anilor. De exemplu anul trecut am fost la Consilul Britanic şi am învăţat limba engleză, chiar dacă eram cea mai în vârstă de acolo

-Care consideraţi că este cea mai mare realizare de până acum?
Categoric familia este cea mai mare realizare a mea. Ei sunt cei care îmi sunt mereu alături şi mă ajută să rezist diverselor probleme cu care mă confrunt.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite