EXCLUSIV: Cine şi-a luat diplomă de la universitatea-fantomă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe la Universitatea „Alexandru Ghica", fabrica de diplome a rectorului Dobronăuţeanu, au trecut primari, poliţişti, politicieni, funcţionari publici din Teleorman. Parlamentarul de Teleorman, Adrian Florescu (PDL) şi primarul din Poroschia Iulian Badea recunosc că au absolvit facultăţi aici

Pentru că în anul 2000, Universitatea „ Al. Ghica" era singura formă de învăţământ superior din Alexandria, foarte mulţi i-au călcat pragul pentru a căpăta o diplomă. Printre cei care au văzut în universitate, la vremea respectivă, soluţia la îndemnână pentru a obţine o diplomă de licenţă se numără şi Adrian Florescu, ajuns parlamentar de Teleoman.

image

Acesta recunoaşte că s-a înscris la Univeristatea „ Al. Ghica", la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, pentru că nu avea studii superioare la data respectivă şi nu exista altă instituţie de învăţământ superior în oraş. „M-am înscris când universitatea era acreditată. Ulterior a pierdut acreditarea. Foarte mulţi dintre şefii care acum conduc instituţiile publice au făcut facultăţi aici", spune parlamentarul. Adrian Florescu susţine că a făcut facultatea „pe bune", că a participat la cursuri şi a susţinut examene. „Am susţinut examenul de licenţă la Universitatea de Vest din Timişoara şi am absolvit în 2006", mai spune Adrian Florescu.
Întrebat de reporterii „Adevărul de Seară" Alexandria ce colegi a avut la univeristate, parlamentarul a declarat: „Aproape toţi şefi instituţiilor publice au făcut cursuri aici! Dar nu pot să vă dau eu nume...", a spus parlamentarul de Teleorman.

„Am făcut şi eu facultate, ca să nu zic că nu am"

Şi Iulian Badea, primarul comunei Poroschia, recunoaşte că a făcut cursuri la Univeristatea „Al Ghica", la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune. „Nu îmi mai amintesc, că au trecut şapte-zece ani de atunci. Nici nu mi-am luat diploma, am doar nişte adeverinţe. Am făcut şi eu facultate, ca să nu zic că nu am", ne-a spus primarul. Edilul şef din Poroschia spune că nimeni nu l-a întrebat nimic de diploma sa şi că nu a fost chemat de niciun organ de cercetare să dea vreo declaraţie în legătură cu diploma obţinută la „Al. Ghica". „ Nu m-a chemat nimeni nicăieri, de ce să mă cheme? Eu ştiam ce fac ei acolo? Aşa, ar trebui să cheme toţi absolvenţii de acolo, şi au fost mulţi, am avut şi colegi poliţişti", a mai spus primarul din Poroschia.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite