Declaraţii de avere lipsă la funcţionarii teleormăneni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de avere aferente veniturilor din anul trecut a expirat pe 15 iunie, însă funcţionarii teleormăneni nu s-au înghesuit să-şi facă publice averile

Primarii de localităţi urbane intră şi ei la categoria funcţionarilor care nu şi-au afişat declaraţiile de avere, cu excepţia edilului şef al Alexandriei. Averea primarului Victor Drăguşin, ca şi cea a celor doi viceprimari poate fi consultată pe site-ul primăriei. În afară de cei trei funcţionari alexăndreni, nimeni din primărie nu şi-a depus declaraţia de avere. În mediul rural, situaţia este şi mai dezastruoasă. Peste 80% dintre primari nici nu au unde să îşi afişeze declaraţie, pentru că aceştia nici măcar nu au site-uri.

Doar 8 din 21 de consilieri locali şi-au actualizat declaraţiile

Nici consilierii locali de la Alexandria nu au respectat termenul dat de Agenţia Naţională de Integritate pentru depunerea declaraţiilor de avere. Din cei 21 de aleşi, doar 8 şi-au declarat averile şi venituile din 2010. Consilierul local Dumitru Toader se scuză şi spune că site-ul nu este actualizat. „Am depus declaraţia pe 10 iunie, la ultima şedinţă de consiliu local. Nu ştiu de ce nu apare pe site", a declarat acesta. Nici parlamentarii de Teleorman nu s-au grăbit să îşi publice averile, doar deputatul Marin Almăjanu şi senatorul Romeo Nicoară şi-au actualizat declaraţiile.
Agenţia Naţională de Integritate este instituţia care verifică declaraţiile de avere, iar cei care nu au respectat termenele pot primi amenzi cuprinse între 50 şi 2.000 de lei.

CITIŢI MAINE în Adevarul de seara Alexandria care e cel mai bogat ales din Teleorman, cu ce masini si case se laudă parlamentarii şi functionarii publici.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite