Dansuri de societate cu coregraf de capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii învaţă să danseze la Şcoala Populară de Arte
Copiii învaţă să danseze la Şcoala Populară de Arte

Aproximativ 150 de persoane învăţă dansuri de societate la Şcoala Populară de Arte din Alexandria.Pentru 300 de lei pe an, alexăndrenii interesaţi vor fi iniţiaţi în foxtrot, vals, tango, cha cha şi altele

Atât adulţii cât şi copiii pot merge la Şcoala populară de arte unde au ocazia să înveţe să danseze sub îndrumarea unui coregraf profesionist, care vine din capitală. Cursurile durează doi ani şi se fac o dată pe săptămână, vinerea. În această perioadă cursanţii parcurg toate tipurile de dansuri. "Dansul de societate reprezintă o variantă simplificată a dansului sportiv. Acesta cuprinde toate stilurile, numai că structura dansului este mai mult pentru socializare. Oamenii învaţă aceste stiluri pentru a le putea dansa la diverse ocazii", a spus instructorul Cristi Toporal.

Alexăndrenii care urmează aceste cursuri au vârste cuprinse între cinci ani şi 60 de ani. "Am format grupe de vârstă în care intră cam 20-25 de persoane. Cel mai complicat este să lucrez cu copiii. Trebuie să intri în jocul lor să nu-i plictiseşti şi asta necesită multă răbdare. Pentru cei mai mici, şedinţa de dans durează 45 de minute, spre deosebire de ceilalţi unde durează o oră", a mai spus instructorul. Acest curs a fost înfiinţat în urmă cu trei ani. A început ca un experiment, dar văzând că numărul solicitărilor a crescut, Cristi a continuat să vină la Alexandria pentru a învăţa oamenii să danseze. "Am început acum trei ani. Nu ştiam cum va fi şi dacă oamenii sunt interesaţi de dans. Dacă am văzut că se caută, am decis să merg mai departe. Anul trecut am avut chiar şi spectacole de Crăciun, de 8 martie şi cu alte ocazii" a mai spus Cristi.

Profesorii din oraş învaţă să danseze

La cursurile de dans s-a format o grupă specială la care sunt înscrişi profesorii de la mai multe şcoli şi licee din oraş. "Profesorii au aflat de cursuri şi au făcut o grupă. Vin la dansuri pentru relaxare. Este mult mai uşor să lucrez cu ei. Dansăm într-o atmosferă degajată şi armonioasă, valsuri, tango-uri şi altele ", a precizat coregraful.

Cei mai entuziasmaţi de dansurile de societate sunt copiii

Copiii le cer părinţilor să-I aducă la sala de dans după ce văd emisiuni de profil la televizor. "Vin de la începutul anului şcolar. Am văzut emisiunea <<Dansez pentru tine>>, şi m-am gândit că vreau şi eu să dansez aşa. Cel mai mult îmi place foxtrot. M-am rugat mult de părinţi să ma aducă la cursuri şi până la urmă m-au adus", a spus Cristiana Gigină de 9 ani.
Şi Andrei Barbu de 10 ani a venit la dans inspirit de faimoasa emisiune. "Vin cam de cinci săptămâni. M-a inspirit foarte mult emisiunea <<Dansez pentru tine>>. Cel mai mult îmi place valsul şi nu mi se pare greu să învăţ pentru că îmi place foarte mult", a spus Andrei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite