Cristian Ghena, arbitrul de la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este asistent universitar dar nu a renunţat niciodată la pasiunea pentru sport, în prezent fiind comentator sportiv şi arbitru de fotbal şi fotbal tenis

Cristian Ghena sau Cristian Frisk, aşa cum este cunoscut în lumea sportului, a revenit în Alexandria după terminarea studiilor, pentru a lucra la un ziar local, la pagina de sport. „Am revenit în Alexandria pentru că am avut o oportunitate de a realiza pagina sport la un ziar local. Am lucrat apoi la un alt ziar, săptămânal, însă acesta nu a rezistat decât câteva luni, din motive financiare. Sătul de ce se întâmplă aici, am decis să mă întorc în Bucureşti, unde din 2002 sunt asistent univeristar la Universitatea Artifex pe comunicare, marketing şi microeconomie", spune Cristian.
Un an mai târziu a început o colaborare cu Radio Oltenia Craiova, fiind solicitatat pentru a comenta meciurile susţinute de echipa F.C. Rulmentul Alexandria pe teren propriu. „După ce F.C. Rulmentul a picat din divizia B, cei de la radio şi-au exprimat dorinţa de a continua colaborarea, distribuindu-mă la meciuri în capitală, din divizia B, dar şi la cele ale Universităţii Craiova sau Pandurii Târgu-Jiu, când formaţiile respective aveau jocuri programate în Bucureşti", povesteşte Cristian Ghena.
Un pas important în cariera lui Cristian Ghena l-a reprezentat colaborarea pe care a avut-o cu postul Eurosport. „În perioada când am coalborat cu Eurosport am comentat o cupă mondială de baseball şi o cupă mondială de fotbal de plajă, dar din păcate criza financiară a acţionat şi în cadrul unui brand de aşa natură. În prezent comentez pentru Sport 1TV şi, ocazional, pentru Mediasud Tv Alexandria şi Jurnal TV din Republica Moldova", mai spune comentatorul. Pe lângă aceste coalborări Cristian Ghena este redactor şef şi administrator al unui site de sport local.

Cel mai bun din Teleorman


Cristian este pasionat de sport şi de arbitraj, încă din timpul liceului, reuşind până acum numeroase performanţe în domeniu . „Acum sunt arbitru la liga a treia la fotbal şi arbitru internaţional de fotbal-tenis. În 2002 am promovat la liga a treia, dar, din păcate, nu am putut să îmi continui ascensiunea. Pentru mine liga a treia nu înseamnă o performanţă. În 2006 am fost desemnat cel mai bun arbitru al judeţului Teleorman", mai spune Cristian.
Ca arbitru internaţional de fotbal tenis a oficiat până acum, meciuri în patru Campionate Mondiale şi trei Campionate Europene. „La fiecare dintre aceste competiţii, am arbitrat cel puţin o finală. În anul 2002 şi apoi în 2004, am fost desemnat cel mai bun arbitru al lumii la fotbal-tenis", mai spune arbitrul.

Profil
Născut: 12.03.1979 Alexandria
Studii: Academia de Studii Economice din Bucuresti
            Doctorand în politehnica Bucureşti- Facultatea de Management şi Resurse umane
Ocupaţie: asistent universitar şi freelancer
Familie: căsătorit

Ce-i place
„Cel mai mult îmi place să îmi petrec timpul cu soţia mea căreia vreau să îi mulţumesc pentru faptul că mă înţelege şi mă sprijină în tot ceea ce fac", spune Cristian

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care nu se ţin de cuvânt şi nici lipsa de profesionalism", mai spune acesta.
Întrebări şi răspunsuri

-Arbitraţi meciuri de fotbal şi în afara ţării?
Da. În fiecare vară merg la două trei turnee în stăinătate. O fac pe cheltuiala mea, pentru pregătire.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite