Crina Maria Olteanu este olimpică la română şi economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul liceului a participat la numeroase concursuri de poezii, a obţinut locuri fruntaşe la olimpiadelele de română, economie şi matematică, a făcut parte din trupa de teatru, iar în prezent se află la cârma Clubului Rotaract Alexandria

Crina a început să scrie încă din primul an de liceu, literatura fiind una dintre marile ei pasiuni. „Prin clasa a noua am început să particip şi la diverse concursuri de creaţie literară, la recomandarea doamnei profesoare Nicoleta Milea. Am început apoi să scriu şi poezii, cu care am participat la mai multe concursuri naţionale, Lucian Blaga, Marin Preda, unde am obţinut premii", spune eleva.
A fost nominalizată la Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni, „LicArt", unde i-au fost selectate două poezii. „La concursul LicArt mi-au fost selectate două poezii, care au fost publicate într-o carte lansată de organizatori. Deasemenea, mai multe poezii ale mele au fost publicate într-un ziar local şi în în ziarul şcolii", mai spune Crina. Pe lângă poezie, Crina este pasionată şi de oratorie, anul trecut reuşind să obţină locul patru la etapa naţională a unui concurs de oratorie organizat de Interact. „La faza judeţeană a acestui concurs am reuşit să obţin locul întâi, apoi la faza naţională, care s-a ţinut la Piteşti, am luat menţiune. Îmi amintesc că unul din membrii juriului era Dana Grecu", povesteşte eleva.

Olimpică la română şi economie

Crina este şi un elev foarte bun, cu rezultate deosebite la olimpiadele de română, economie şi matematică. „Anul acesta m-am calificat la faza naţională a olimpiadei de limba română şi economie. La economie mă pregătesc doar de patru luni. Anul trecut am obţinut locul doi la etapa judeţeană a olimpiadei la matematică", mai spune eleva, care până anul trecut, a făcut parte şi din trupa de teatru a liceului, T.E.T.A. „A fost o perioadă destul de interesantă, în care am pus în scenă foarte multe piese de teatru. În anul 2009 am participat la un schimb de experienţă în Bulgaria, unde au venit reprezentanţi din şapte ţări europene", spune eleva.

Este preşedintele Clubului Rotaract Alexandria

Crina este preşedintele fondator al Clubului Rotaract Alexandria, din luna august 2010. „Am primit o invitaţie de la Clubul Rotary, cei care au fost cu iniţiativa înfiinţării Clubului Rotaract în Alexandria, pe care am acceptat-o, iar colegii m-au votat preşedinte", spune eleva. Ca preşedinte, se ocupă alături de ceilalţi membri ai clubului de organizarea diverselor acţiuni menite să îi sprijine pe elevi. „Organizăm tot felul de acţiuni în scopuri caritabile, dar în general ne bazăm pe activităţi de formare profesională. În toamnă am participat la o conferinţă naţională care a avut loc la Iasi, unde am dezbătut problemele care ne frământă. Fiind nou înfiinţaţi am fost primiţi cu braţele deschise de colegii din ţară. A fost o experienţă foarte plăcută", povesteşte Crina.

Profil
Născut: 23 ianuarie 1992, Alexandria
Studii: elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Al. D. Ghica" Alexandria
Familie: este singură la părinţi

Ce-i place
„Îmi plac oamenii care au o atitudine pozitivă, care nu critică. Îmi mai place să mă uit la „Arena leilor" şi să citesc. Îmi place Dr. House", spune Crina

Ce nu-i place
„Cel mai mult urăsc să mă trezesc devreme. Nu îmi place nici faptul că nu am un frate sau o soră".

Întrebări şi răspunsuri

-Ce vrei să faci după terminarea liceului?
După liceu vreau să urmez Facultatea de Cibernetică, Informatică şi Statistică Economică pentru că mi-a plăcut foarte mult matematica şi acum am descoperit că îmi place şi economia.

-Ce ţi-ai propus să faci, ca preşedinte al clubului Rotaract?
Mandatul meu este de numai un an. Voi încerca în continuare să organizez tot felul de activităţi care să le fie de folos colegilor mei

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite