Crescătorie de porci în centrul Alexandriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa unde locuieste bătrâna pare părăsită
Casa unde locuieste bătrâna pare părăsită

20 de porci sunt crescuţi în curtea unei case de pe strada Libertăţii, într-o zonă centrală a Alexandriei, spre nemulţmirea vecinilor disperaţi de mizerie şi miros. Proprietara porcilor este Cati Geaicu, o pensionară de 60 de ani, care a speriat cu blestemele ei tot cartierul şi i-a gonit cu pietre pe cei care au încercat să se apropie de animale.

Bătrâna a început să strângă porcii din 1991, nimeni nu ştie cum şi de ce. Cei 20 de porci crescuţi în prezent într-o anexă a casei bătrânei par mai degrabă animale de companie, decât exemplare crescute pentru sacrificare. Porcii sunt slabi, bâtrâni, cu colţi şi sperie toţi trecătorii cu sunetele şi mizeria pe care o fac. Femeia şi-a transformat întreaga curte într-o mare cocină, în mijlocul căreia tronează o baltă în care porcii se bălăcesc zilnic.

De aproape 20 de ani, vecinii lui Cati Geaicu încearcă să convingă femeia să renunţe la pasiunea ciudată. „ Am încercat să vorbim cu ea de multe ori, dar nu ne-am înţeles. Femeia ne blesteamă şi pe noi, şi pe copii şi ne este mai frică de ea. Cei mici din cartier sunt chiar terorizaţi şi zic că e vrăjitoare" ne-a spus Dumitru Stoica, un vecin nemulţumit. Oamenii care locuiesc în apropierea crescătoriei de porci se plâng de focarul de infecţie din curtea bâtrânei: „ Atunci când plouă scoate fecalele porcilor direct în stradă. E plin de şobolani care mişună pe la gemuri. Vara nu putem deschide ferestrele de miros şi din cauza muştelor care sunt atrase de mizeria porcilor" ne-a spus mai spus Dumitru Stoica.

Porcii, stăpâni în curtea femeii

Şi locatarii blocului din cartier sunt afectaţi de mirosul venit de la porci. „ Nici noi vara nu deschidem geamurile de miros. Nimeni nu se înţelege cu ea. Am reclamat pe la primărie de nenumărate ori, au venit să vadă i-a luat la goană cu pietre. Nu a a vorbit niciodată cu niciun vecin bătrâna asta , nu se înţelege cu nimeni. Locuiesc aici de peste 10 ani şi nu am văzut pe nimeni să intre în curtea ei" ne-a mai spuns Florina Dumitrescu, de 44 de ani, o locatară din blocul de vis-a-vis.

Reporterii ADS au încercat să stea de vorbă cu bâtrâna care creşte porci, dar aceasta a refuzat orice comunicare şi a început să arunce cu noroi : „ Plecaţi de aici, lăsaţi porcii mei în pace! Ce aveţi cu ei!? " a fost tot ceea ce a spus bătrâna.

Primăria a amendat bătrâna


Problema crescătoriei de porci de pe strada Libertăţii este cunoscută de autorităţile locale. „ Am primit numeroase sesizări de-alungul timpului. Am aplicat amenzi, am sesizat Sanepidul şi Direcţia Veterinară şi ei la rândul lor au mers în control. Noi, ca instituţie, nu putem intra pe proprietatea omului. Tot ce putem face este să dăm amenzi. Am mai avut astfel de sesizări şi cu crescătoria de găini şi acolo am găsit înţelegere şi s-a rezolvat" ne-a spus Cristina Teodorescu, purtător de cuvânt Primăria Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite