Crenguţa Teodorescu este cea mai bună marcatoare de la trei puncte a echipei BC Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crenguţa Teodorescu
Crenguţa Teodorescu

Sportiva joacă baschet de 10 ani reuşind să obţină titluri naţionale şi internaţionale, iar în prezent este componentă a lotului naţional de juniori

Crenguţa joacă baschet de la 10 ani, o perioadă practicând acest sport în paralel cu tenisul. „Eu jucam tenis din clasa întâi. La ora de sport, doamna profesoară m-a văzut jucând baschet şi m-a recomandat soţului ei, Mădălin Piperea, care mă antrenează şi acum. La recomandarea ei am venit la echipă. Ţin minte că încurcam antrenamentele pentru că în acelaşi timp făceam şi tenis", îşi aminteşte Crenguţa.
La scurt timp a realizat că îi place mai mult baschetul şi s-a axat pe acest sport. După un an de antrenamente cu echipa Baschet Club Teleorman a urmat şi prima competiţie importantă, la Târgu Mureş. „Am avut multe emoţii. Îmi amintesc cum am dat primul coş. M-am simţit extraordinar, eram foarte bucuroasă şi încântată", povesteşte sportiva.


Meciul pe care şi-l aminteşte cel mai bine este cel din finala campionatului naţional de juniori III. „Am jucat echipa din Cluj şi am câştigat. Meciul s-a ţinut în Alexandria. A fost pentru prima dată când am ieşit campioană", mai spune Crenguţa. Baschetbalista a jucat primii patru ani ca fundaş, apoi a trecut la extreme. În prezent este cea mai bună marcatoare de la trei puncte.

Componentă în lotul naţional


În sezonul 2005-2006, a jucat în divizia B la Campionatul Naţional de seniori, promovând apoi în divizia A. Din acel moment a devenit componentă a lotului naţional. În 2006 a participat la Campionatul European din Finlanda cu echipa naţională, unde s-a clasat pe locul 3. „De la Campionatul European, cel mai bine îmi amintesc meciul cu echipa Italiei, din finala mică, unde am fost desemnată cea mai bună jucătoare", spune Crenguţa.
Au urmat apoi doi ani în care şi-au menţinut titlul de Campioane Naţionale la junioare, iar progresele au început să devină vizibile şi la meciurile din divizia A. „Am în ceput să avansăm în divizia A, în primii doi ani reuşind să ne clasăm în primii opt, iar în următorii doi ani am ieşit pe locul patru pe ţară", spune sportiva.
După sezonul 2008-2009, s-a înscris în Cupele Europene, unde a jucat împotriva echipei Steaua Roşie din Belgrad. „Am pierdut meciul, dar a fost o experienţă pentru echipă, care ne-a ajutat să creştem. Eu mă ghidez după motto-ul <<Succesul înseamnă a continua când ceilalţi renunţă>>", mai spune Crenguţa

Vrea să devină antrenoare
Sportiva vrea să mai joace baschet o perioadă apoi să se concentreze asupra antrenoriatului. „Vreau să mai joc baschet până pe la 25 de ani apoi să devin antrenoare. De două săptămâni sunt ucenica domnului antrenor şi îl asist la pregătirile pe care le face cu grupa de copii de 6-9 ani. Iubesc foarte mult copiii şi vreau să îi învăţ să joace baschet, pentru a le dezvolta spiritul competitiv şi, de ce nu, pentru o viaţă sănătoasă", spune sportiva.

Profil
Născut: 07 iunie 1990, Alexandria
Studii: Anul doi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Valahia
Familie: mama, tata şi un frate mai mare

Ce-i place
"Îmi place să zâmbesc mereu, îmi place ploaia de vară, să-mi petrec sărbătorile alături de familie. Când nu am antrenamente şi vreau să fac mişcare, îmi place să joc tenis sau fotbal".
Ce nu-I place
"Nu-mi place să pierd şi nici să mă dezamăgesc pe mine şi pe cei din jur. Nu-mi place când greşesc şi pierd ceea ce aş fi putut avea".

Cum te-ai împărţit între şcoală şi baschet?
C.T.:"În liceu am avut profesori înţelegători care nu îmi puneau absenţe. Învăţam dimineaţa, iar antrenamente aveam şi seara şi dimineaţa. Chiar şi bacul l-am dat întrâo sesiune special, alături de alte college, deoarece am fost în cantonament cu lotul naţional".

Unde te vezi peste cinci ani?
C.T.:"Peste cinci ani cred că o să fiu la începutul unei carierei de succes în antrenoriat. O să am echipa mea, pe care o voi antrena şi vom obţine rezultate importante

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite