Consilierii locali nu sunt interesaţi să-şi depună rapoartele de activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa consiliului local
Şedinţa consiliului local

Doar doi din 21 de consilieri locali au depus raportul de activitate. Dacă în campania electorală, candidaţii alergau prin oraş pentru a prinde un loc în consiliul local, acum aceştia au uitat de obligativitatea de a prezenta activitatea

Deşi legea administraţiei publice locale prevede ca fiecare consilier local să îşi depună rapoartele de activitate anual, mulţi dintre consilierii locali nu au binevoit să facă publică activitatea desfăşurată. Cei doi consilieri locali care au depus raportul de activitate sunt Nicolae Mârzan (PRM) şi Eugen Jianu (PDL). Primul are un raport de activitate întocmit pentru anul 2008, iar cel de-al doilea pe 2009. Secretarul primăriei Alexandria, Iulian Purcaru a confirmat faptul că până la această dată doar cei doi consilieri au depus rapoartele de activitate. „Mai au termen până la sfârşitul anului să-şi depună rapoartele. În legea 215/2001 privind administraţia publică locală este reglementată aceast aspect", a mai spus secretarul. Dar, această lege nu prevede sancţiuni, ceea ce înseamnă că nu are nimeni ce să le facă celor ca nu o respectă.

Deşi nu a realizat încă raportul pe anul trecut, Nicolae Mârzan spune că mulţi dintre colegii lui nu au ce să scrie în aceste rapoarte. „Cred că sunt singurul care depun raportul de activitate. Ceilalţi ce să depună? Că doar votează după cum li se spune. Vă asigur că eu, şi în continuare, voi avea grijă să îmi depun raportul anual, deşi acum este mai greu de întocmit, din cauza criteriilor de realizare, care s-au schimbat. În mare parte, eu l-am făcut deja, mai am mici completări", a spus pentru Adevărul de Seară, Nicolae Mârzan. Alexăndrenii care l-au ales pe Eugen Jianu au posibilitatea să consulte raportul de activitate pe site-ul primăriei. „Mi se pare corect să mi-l depun, dacă legea îmi cere acest lucru. Cine vrea să se informeze cu privire la ce face un consilier poate consulta raportul. Numai aşa se poate vedea aportul fiecărui consilier în şedinţe. Nimeni nu citeşte procesele verbale de la şedinţe ca să vadă ce activitate ai avut", a mai spus Jianu.

Ceilalţi consilieri vorbesc cu greu despre rapoarte

Ceilalţi consilieri, în schimb, au fost destul de reticenţi când au fost întrebaţi despre rapoartele de activitate. Ioana Panagoreţ (PSD), deşi a înţeles foarte bine întrebarea reporterului ADS, a spus că nu poate vorbi deoarece este la miting în Bucureşti. Singurul care a recunoscut că într-un fel nu a respectat legea este Dumitru Toader (PRM). „Nu l-am depus încă, dar cred că până al 15 noiembrie, cel târziu îl depun. Ştiu că este una dintre obligaţiile noastre, dar anul acesta a fost o scăpare că nu l-am depus", a spus peremistul.

Consilierul local din partea UNPR-ului, Constantin Filip spune că nu i se pare relevant raportul. „Nu l-am depus încă, mai am de strâns câteva procese verbale şi nu consider că este o chestiune atât de importantă. Important e să vii la şedinţă şi să participi activ, nu să scrii rapoarte. În raport sunt lucruri care se văd în şedinţă, nu are nicio relevanţă, şedinţele sunt publice", a mai spus Filip.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite