Clubul pensionarilor, o oază de relaxare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul pensionarilor din Alexandria, a fost înfiinţat în urmă cu opt ani şi este locul unde persoanele vârstnice îşi pot petrece o bună parte a timpului liber în compania prietenilor, la un joc de table.

          Clubul „Femina", din Casa de Cultură a sindicatelor este unul din cele patru existente în oraş şi are aproximativ 180 membri, raportul dintre femei şi bărbaţi fiind aproximativ egal. Oamenii vin aici pentru a desfăşura activităţi recreative, precum: jocuri de şah, rummy, billiard, şi table. Deasemenea, când sunt organizate concursuri de atletism, participă şi clubul pensionarilor atât cu femei cât şi cu bărbaţi
         „Prezeţa este mai slabă acum, în timpul verii, deoarece este prea cald şi oamenii nu mai ies din case să vină la club. Şi aici este destul de cald. În medie, acum, vin cam 10-15 oameni pe zi. Toamna şi iarna însă, vin foarte mulţi", a spus Romulus Mihăilescu, directorul clubului.
         „Programul clubului începe în prezent de la nouă dimineaţa şi se încheie la şase seara, de luni până vineri. Începând cu 1 septembrie ne vom schimba sediul şi clubul va fi deschis şi la sfârşitul săptămânii în acelaşi interval orar", a mai explicat acesta.

Oamenii sunt foarte mulţumiţi de existenţa unui astfel de loc

          Ştefan Pană, în vârstă de 69 de ani, este unul din cei mai vârstnici membrii ai clubului, care vine aici aproape zilnic. „Ne simţim excelent în acest loc, pentru că noi nu avem alt mijloc de distracţie. Aici îmi găsesc liniştea la un joc de rummy, cu prietenii" a spus nea Ştefan. El a lucrat la fabrica de rulmenţi peste 30 de ani, până în anul 2002, când s-a pensionat. Din acel moment a început să frecventeze clubul „Femina". Este căsătorit şi are doi băieţi mari. Unul dintre ei i-a dăruit doi nepoţi, care îl vizitează foarte des şi îi fac zilele mai frumoase. Cu celălalt fiu al său însă, relaţia nu este la fel de bună. „ Cu celelalt băiat al meu, Marius Pană, nu ma mai înţeleg. De la moartea părinţilor mei, am intrat în conflict cu el pentru împărţirea unui imobil, care a degenerat într-un mare scandal", a mai mărturisit nea Ştefan.

Orice pensionar poate deveni membru

         Pentru a se înscrie în acest club, persoanele interesate trebuie să se prezinte la sediul din Casa de Cultură, cu ultimul cupon de pensie, cu buletinul şi cu o sumă de 5 lei, ce reprezintă cotizaţia pe un an.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite