Clasicul coşar înlocuit cu mărţişoare de aur şi insigne cu vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Alexandriei a deveni astăzi loc de pelerinaj pentru toţi alexăndrenii care se află în căutarea mărţişorului perfect pentru ziua de 1 Martie.

Comercianţii au scos la vânzare mărţişoare de toate formele şi cu toate culorile, la preţuri pentru toate buzunarele. Pe lângă clasicele mărţişoare metalice în formă de ghiocel, potcoavă, coşar sau trifoi cu patru foi, comercianţii au scos anul acesta şi mărţişoare inedite. Pe tarabe se găsesc insigne cu personaje din desene animate sau cu celebrităţi cum ar fi Hannah Montana sau Michael Jackson. Dacă tradiţionalele mărţişoare de metal sau sticlă costă între 0, 50 de bani sau 1, 5 lei, insignele sau florile ajung până la 5 lei. Mărţişoarele cu personaje sunt deliciul copiilor. „ Fiica mea mi-a spus să caut mărţişoare cu Hannah Montana că acesta sunt la modă acum. Ea dă mărţişoare colegelor şi cum toate sunt mari fani ai personajului, acestea sunt mărţişoarele care le plac", ne-a spus Iuliana Toma, o mămică aflată în căutare de mărţişoare. În întâmpinarea mamelor care căuta mărţişoare mai deosebite pentru doamnele de la şcoală, un comerciant a expus mărţişoare placate cu aur. Un mărţişor placat cu aur de 24 de karate se vinde cu preţuri cuprinse între 7 şi 15 lei. Pe post de mărţişor, tot placat cu aur, comerciantul a expus şi brăţări care se vând cu 25 de lei.

Cele mai scumpe mărţişoare ajung la 380 de lei

Pentru cei mai cu dare de mână, magazinele de bijuterii din Alexandria au pregătit mărţişoare din aur, sub formă de pandantiv sau broşă, al căror preţ ajunge şi la 380 de lei. Magazinul de bijuterii din complexul Winmarkt vinde mărţişoare din aur cu preţ calculat la gramaj.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite