Cerc de baseball la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din acest an şcolar, Palatul Copiilor Alexandria va avea trei cercuri noi: baseball, pictură şi protecţia mediului. Toate activităţile se vor deschide la 1 octombrie, iar părinţii îşi pot înscrie copiii în următoarele două sptămâni

         Anul acesta, Palatul Copiilor vine cu o noutate în paleta cercurilor educaţionale şi anume un club de baseball cu care vrea să atragă copiii iubitori ai acestui sport. Cercul va fi condus de profesorul de sport Dinu Stoianoff , care a predat basball la Clubul Sportiv Şcolar Alexandria. Antrenamentele se vor desfăşura la Stadionul Municipal Alexandria, deoarece la Palatul Copiilor nu există un spaţiu adecvat. " La cerc pot veni băieţi cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani din oraş. Vom forma trei grupe cu câte 20 de locuri şi vom exersa de trei ori pe săptămână . Pentru cei care vor perfomanţă trebuie să se lucreze mai mult, vom vedea dacă va fi cazul" ne-a spus antrenorul de baseball.
         Copiii care se vor înscrie la cercul de basball nu vor avea avea nevoie să vină cu echipament de acasă, pentru că palatul le pune la dispoziţie echimanetul adecvat. " Fiecare copil va primi pantaloni trei sferturi, tricou, şapcă de basball, măşti şi bate. Avem deja echipamentul, donat de Federaţia Română de Basball" ne-a mai spus Dinu Stoianoff. Intenţia profesorului este de a pregăti o echipă de juniori cu care anul viitor să se prezinte la Campionatul Naţional de Baseball. Părinţii care vor să-şi îndrume copiii către acest sport, mai rar în Teleorman, mai au la dispoziţie două săptămâni pentru înscriere. Până acum , baseball se făcea doar la Clubul Sportiv Şcolar din Alexandria.
         Celelalte două cercuri noi de la Palatul Copiilor sunt cele de pictură şi de protecţia mediului. La cercul de protecţia mediului pot veni copii cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, iubitori ai mediului înconjurător. Activităţile de la acest cerc vor consta în principal în acţiuni ecologice. 2010-2011 este primul an în care Palatul Copiilor are şi un cerc de pictură. Conducerea instituţiei se aşteaptă ca şi acest cerc să dea materiale pentru multe expoziţii.

Muzica şi creaţia atrag în continuare cei mai mulţi copii


         Cercurile de" Instrumente muzicale" şi de "Creaţie, confecţii şi artă decorativă" atrag în continuare foarte mulţi copii. În fiecare an la aceste cercuri nu au mai rămas locuri libere chiar din prima săptămână de înscriere , iar anul acesta se aşteaptă ca numărul copiilor care vin aici să fie la fel de mare. Micuţii sunt introduşi în tainele muzicii folk de profesorul Marian Căldăruşă, iar în cadrul cercului de "Creaţie, confecţii şi artă decorativă", coordonat de Mariana Nedelcea, copiii învaţă să confecţioneze obiecte decorative din împletituri, articole vestimentare,măşti populare.. "Creaţiile realizate de copii au obţinut foarte multe premii şi diplome la concursuri naţionale şi internaţionale" a spus Mariana Nedelcea, coordonatoarea cercului.
O expoziţie cu lucrările elevilor de la Palatul Copiilor s-a deschis astăzi la Muzeul Judeţean de Istorie din Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite