Centrale second-hand de la Slobozia pentru şcoli şi licee din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alexandria a primit gratuit de la Slobozia opt centrale termice pe care le va folosi pentru încăzlirea unor unităţi de învăţământ şi blocuri din oraş.

Utilajele de încălzire de la Slobozia sunt în conservare din 2005, din lipsă de consumatori. La jumătatea lunii trecute, Primăria Alexandria a făcut o cerere către edilii din Slobozia, solicitând cu titlu gratuit utilajele, iar preluarea a fost aprobată atât de Consiliul local Slobozia, cât şi de aleşii din Alexandria . Cele opt centrale termice de la Slobozia au o valoare totală de peste 17 milioane de lei. Alexandria nu plăteşte însă nimic , decât transportul şi cheltuielile de instalare. „ Cheltuielile de instalare au fost prevăzute în bugetul local" a sus primarul Victor Drăguşin Cu ajutorul centralelor la mâna a doua se vor încălzi la iarnă alexăndrenii din blocurile sociale B1, B10, B11, dar şi elevii de la Liceul „C-tin Noica", Liceul Pedagogic „ Mircea Scarlat", Colegiul „ Al. Ghica" , Şcoala generală „ Mihai Viteazul" şi Şcoala generală nr. 5. Toate aceste unităţi au primit până acum căldură de la sistemul centralizat de încălzire, sistem care nu va mai fi funcţional în sezonul rece 2011-2012 din cauza numărului mare de debranşaţi.

Bune şi la mâna a doua, decât deloc!

În condiţiile în care perspectivele iernii viitoare erau sumbre pentru şcolile din Alexandria fără centrale proprii, beneficiarele utilajelor de la Slobozia nici nu se mai uită că darul primit e la mâna a doua. „ Am înţeles că ne vor da o centrală termică ca să avem căldură iarna viitoare. Noi primeam până acum de la CT 4, care probabil nu va mai funcţiona, deci asta este singura soluţie" ne-a spus Cristea Armeanu, directorul Şcolii „ Mihai Viteazul" din Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite