Catalog virtual la Liceul Pedagogic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceul pedagogic „Mircea Scarlat" din Alexandria este singura unitate de învăţământ din oraş care a implementat acest nou sistem. Părinţii care nu au timp să treacă pe la şcoală vor putea verifica notele şi absenţele copiilor, din faţa calculatorului

Catalogul virtual a costat 200 de lei şi funcţionează de luna aceasta, dar încă nu au fost introduse toate datele în sitem. Acest lucru trebuie să fie făcut de fiecare profesor în parte. „Suntem un pic în urmă cu introducerea datelor, deoarece fiecare profesor trebuie să le introducă, iar unii nu au reuşit încă. Oricum, el poate fi accesat oricând şi se pot vedea datele disponibile în acest moment", a spus Silvia Botez, directorul Liceului Pedagogic.
Acest program le dă posibilitatea părinţilor să îşi poată supraveghea situaţia şcolară a copilului fără a fi nevoie să treacă pe la şcoală. „Părinţii, în special cei care nu prea au timp să treacă pe la şcoală pentru a se interesa de copilul lor, o pot face acum de acasă. Ei pot vizualiza notele elevului, absenţele, motivate şi nemotivate. Chiar şi elevii pot accesa catalogul virtual, însă nici ei şi nici părinţii nu îi pot aduce modificări", a mai spus directoarea.

Elevii nu sunt încântaţi de catalogul virtual

Pentru a putea accesa catalogul virtual, fiecare părinte primeşte un nume de utilizator şi o parolă. Tot ce trebuie să facă, este să acceseze site-ul www.noteincatalog.ro, să selecteze judeţul, unitatea de învăţământ unde este înscris copilul lor şi să introducă parola şi numele de utilizator primite. Părinţii sunt încântaţi de acest nou sistem. „Mi se pare o idee foarte bună şi utilă, în acelaşi timp. Acum pot vedea notele fiului meu fără să mă duc la şcoală. Eu cred că acest sistem ar trebui introdus cât mai repede, în toate şcolile şi liceele din oraş pentru ca toţi părinţii să fie la curent cu situaţia copiilor lor", ne-a spus Ioana Vasile, mama unui elev în clasa a XI-a.
Dacă părinţii sunt mulţumiţi de acest nou sistem, elevii nu sunt la fel de încântaţi de gândul că notele şi absenţele lor sunt doar la un click distanţă de ochii părinţilor."Nu prea îmi convine acest lucru, nu îmi place să fiu monitorizat. Sper ca mama să nu audă de existenţa lui" a spus Marius, un elev în clasa a X-a, în timp ce Andreea, din clasa a XI-a, nu este foarte deranjată. „Eu nu am nimic împotrivă. Nu am note prosate sau absenţe, aşa că nu am ce să ascund de părinţii mei".
Catalogul virtual aduce o serie de beneficii nu numai părinţilor, ci şi profesorilor. „Este foarte bun şi pentru noi, pentru că ne uşurează munca. Are o mulţime de funcţii, calculează mediile generale, face situaţiile statistice de la sfârşit de an şcolar şi altele. Aici se strecurau de obicei foarte multe greşeli care acum pot fi evitate. În plus, prin intermediul lui putem comunica mai uşor cu părinţii, le putem trimte mesaje", a mai spus Silvia Botez.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite