Casa de Ajutor Reciproc, loc de pelerinaj în preajma Paştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru sute de pensionari din Alexandria, CARP reprezintă singura şansă se a avea ce pune pe masa de Paşti.Instituţia a acordat în ultima lună peste 300 de împrumuturi şi alte câteva sute de ajutoare nerambursabile pentru membrii cu pensii mici

După ce astă-iarnă sute de pensioanari au luat drumul către CARP Alexandria , pentru a avea ce pune pe masa de Crăciun, acum bătrânii se întorc în acelaşi loc pentr a-şi asigura masa de Paşti. „ La noi vin oamenii în fiecare lună pentru împrumuturi, dar în perioada sărbătorilor vin mai mulţi.Luna trecută am dat peste 300 de împrumuturi. Ne aşteptăm să ajungem la 400 de împrumuturi. Oamenii apelează la noi pentru că suntem singurul sprijin. Băncile nu le dau bani aşa uşor şi noi suntem singura soluţie", ne-a spus Alexandru Preoteasa, preşedintele C.A.R.P. Alexandria.

Bani pentru miel, haine şi medicamente

Nicolae Stoica de 52 de ani, venise în această dimineaţă la C.A.R. pentru a obţine un împrumut în valoare de 3000 de lei. „Sunt membru de anul trecut. Am venit să împrumut 3000 de lei pentru cheltuielile de Paşte. Îi vom folosi pentru a cumpăra haine copiilor şi a celor necesare pentru masa tradiţională. C.A.R.-ul reprezintă singurul sprijin, este rezerva noastră în caz de nevoie", a spus pensionarul.
Un alt pensionar, Marin Nedea, de 67 de ani, a făcut un împrumut de 800 de lei, pentru medicamente şi masa de Paşte. „Am venit să iau bani ca să îmi pot permite să pun şi eu pe masa de Paşti, preparatele tradiţionale din carne de miel. Îmi mai trebuie bani şi pentru medicamente", a spus pensionarul.

Cadouri pentru pensionarii cu venituri mici

Pensionarii a căror pensie este mai mică de 520 de lei au primit ajutoare nerambursabile în valoare de 80 de lei. „De la începutul anului până în prezent am oferit 352 de ajutoare nerambursabile pensionarilor ale căror venituri sunt mai mici de 520 de lei. Sperăm că am început anul bine şi până la sfârşitul lui, numărul persoanelor care vor beneficia de ajutorul nerambursabil să ajungă la 1200", a mai spus preşedintele C.A.R.P.

CARP a scăzut dobânzile

Începând din acest an, au scăzut şi dobânzile pentru împrumuturile acordate. „Pentru a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de noi, începând cu acest an, am redus dobânda la creditele acordate. Astfel, la un împrumut a cărui valoare se încadrează între 500 şi 5000 de lei, dobânda a scăzut de la 10% la 8%, iar la un credit între 600 şi 8000 lei, dobânda a scăzut de la 12% la 10%", a precizat Preşedintele Preoteasa. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor are în prezent un număr de 7384 de membri şi un fond social de 6.214.000 lei. De la începutul anului şi până acum au fost acordate împrumuturi în valoare totală de 2.900.000 lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite