Campusul universitar prinde contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mucitorii lucrează de zor la noile construcţii
Mucitorii lucrează de zor la noile construcţii

Peste trei milioane de lei au fost investite în extinderea şi modernizarea campusului universitar Valahia din Alexandria. Cei aproximativ 1000 de studenţi vor beneficia de o aulă cu peste 300 de locuri, un cămin modern şi un teren de sport multifuncţional

Construcţiile celor trei obiective se află în plin proces de desfăşurare. Prima care va fi finalizată este aula universitară, al cărei termen de finalizare este decembrie 2010. „Pavilionul aulei va cuprinde aproximativ 300 de spaţii de învăţământ, în amfiteatru şi lojă. Aceasta este destinată în special învăţământului studenţesc, dar va putea deservi şi ceilalţi cetăţeni ai municipiului. Sistemul audio performant va face posibilă folosirea sălii pentru concerte, festivităţi, simpozioane, etc.", ne-a spus Ioana Panagoreţ, lectorul universităţii.

Studenţii vor plăti între 60 şi 150 de lei pentru un loc la cămin

Studenţii care locuiesc la mai mult de 15 kilometri de oraş şi a căror condiţie socială nu le permite să facă naveta, vor putea beneficia în curând de locurile oferite la căminul universităţii care se află în construcţie. Structura căminului va fi finalizată până la sfârşitul acestui an. „Căminul are o suprafaţă de 1900 metri pătraţi şi va avea două nivele. Pe fiecare nivel vor fi câte 18 apartamente cu o cameră şi 2 apartamente cu două camere. Apartamentele vor include şi o baie. De asemenea fiecare dintre cele două nivele va cuprinde câte o spălătorie-uscătorie, câte un oficiu de gătit şi spaţii de şedere", a mai spus lectorul universităţii. Beneficiarii locurilor din cămin vor plăti o taxă lunară cuprinsă între 60 şi 150 de lei pe loc, care se va stabili în funcţie de venitul studentului şi va include atât chiria cât şi costul utilităţilor.
Cele patru apartamente de două camere vor fi folosite pentru protocolul campusului, dar şi al municipalităţii. „Investiţiile realizate aici au în vedere durabilitatea şi au ca scop nu numai deservirea universităţii, ci şi a comunităţii locale şi contribuie la dezvoltarea oraşului", a mai adăugat lectorul universităţii.
Un alt obiectiv care va fi realizat până la sfârşitul acestui an, este terenul de sport multifuncţional, a cărui suprafaţă este de 2500 metri pătraţi. „Terenul va avea o pistă de atletism cu trei culoare, o pistă pentru săritura în lungime şi un teren de minifotbal şi tenis. Terenul nu va fi folosit numai de studenţii universităţii el putând fi accesat şi de ceilalţi tineri alexăndreni dornici de mişcare.", a spus Ioana Panagoreţ.

Studenţii aşteaptă cu mare interes terenuile de sport


Marius Anton, unul dintre studenţi, spune că dintre cele trei construcţii noi, cel mai încântat este de terenul de sport. „Abia aştept să fie gata terenul. Voi putea veni cu prietenii să alergăm şi să ne jucăm tenis. Am auzit că va fi gata la sfârşitul anului. La primăvară, ştiu unde îmi voi petrece timpul liber", a spus bucuros Marius

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite