„Bucuriile primăverii” la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de lucrări din toată ţara sunt aşteptate în perioada următoare la Palatul Copiilor din Alexandria pentru a participa la concursul naţional „Bucuriile primăverii". Participanţii pot trimite felicitările, mărţişoarele şi eseurile până la sfârşitul lunii martie. Cele mai bune lucrări vor fi premiate

Palatul Copiilor din Alexandria găzduieşte anul acesta cea de-a cincea ediţie a concursului naţional „Bucuriile primăverii", care va fi coordonat de trei cadre didactice de la palat: Mariana Nedelcea, Floarea Aurel şi Tatiana Soare.Concursul începe să fie din ce în ce mai cunoscut şi apreciat în ţară. "Anul trecut am primit lucrări din toate judeţele. S-au implicat peste 1200 de cadre didactice din toată ţara şi am primit peste 8000 de lucrări. Am jurizat aproape două săptămâni şi am oferit peste 2000 de premii. Au fost foarte multe lucrări de calitate. Şi anul acesta ne aşteptăm să primim foarte multe lucrări", a spus Mariana Nedelcea, coordonatorul cercului de creaţie-confecţii din cadrul Palatului Copiilor Alexandria, care a explicat că premiile constau în diplome de merit. „Premiile pe care le oferim câştigătorilor constau în diplome de merit. Nu avem o finanţare şi asta e tot ce putem face", a mai spus aceasta.

Lucrările trebuie să fie funcţionale

Concursul are patru secţiuni: de mărţişoare, felicitări, tablouri de primăvară realizate prin colaj şi eseuri în limba engleză.  Se adresează şolilor, liceelor şi palatelor copiilor din ţară şi judeţ. „Prin acest concurs urmărim să stimulăm creativitatea copiilor, să le aducem în suflet bucuria venirii primăverii. Lucrările vor avea ca specific, anotimpul primăvara şi trebuie să fie de calitate. Se apreciază foarte mult originalitatea, cromatica, culorile folosite. Un alt aspect foarte important care se ia în calcul la jurizare, este funcţionalitatea. Adică felicitările trebuie să poată fi trimise. La fel şi mărţişoarele trebuie să poată fi purtate, expuse" a spus Mariana Nedelcea, coordonatorul cercului de creaţie-confecţii din cadrul Palatului Copiilor Alexandria.

Şi Palatul Copiilor din Alexandria se pregăteşte de concurs

Pentru realizarea lucrărilor sunt folosite tot felul de materiale, de la hârtie colorată, mărgele, sfoară şi altele. „Ne pregătim şi noi pentru concurs. Acum lucrăm în cadrul cercului de creaţie-confecţii, la mărţişoare. Vor urma felicitările şi colajele. Copiii sunt foarte entuziasmaţi şi reuşesc să realizeze obiecte destul de interesante. Îm fiecare an am reuşit şi noi să obţinem premii fruntaşe la acest concurs", a mai spus Mariana Nedelcea.

Lucrările primite vor fi donate

Cele mai bune lucrări, care vor fi selectate în urma jurizării, vor fi prezentate în expoziţii prin oraş, apoi vor fi donate. „Vom face o selecţie a celor mai bune lucrări şi vom organiza expoziţii la palat dar şi la alte instituţii de cultură din oraş. Lucrările vor fi apoi donate copiilor cu sindrom Down şi altor şcoli şi grădiniţe din Alexandria" a mai spus coordonatoarea.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite