Bătuţi măr de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Roşiorii de Vede acuză faptul că au fost bătuţi crunt de 12 poliţişti. Cei agresaţi susţin că au picat nevinovaţi. Oamenii legii i-au luat la bătaie, fără să le dea vreo explicaţie. Poliţiştii, la rândul lor acuză tinerii că au provocat scandal.

         Anton (Toni) Baldovin, de 22 de ani şi Marius Tănase, tot de 22 de ani, împreună cu alţi tovarăşi se aflau vineri noaptea, în jurul orei 12.00, la scara blocului 202, de pe strada Caporal Ghencea din Roşiori. „A venit poliţia şi l-a luat la bătaie pe Marian Albişor, fără nici o explicaţie. Noi eram în alt grup şi când am văzut că l-a lovit din toate părţile, am strigat să îl lase în pace", povestea Anton Baldovin.

L-au lăsat pe cel vizat şi s-au năpustit asupra victimelor

         „Au mai venit alţi poliţişti, cred că erau vreo cinci maşini de poliţie. Ne-au zis «Voi ce vreţi mă, vreţi şi voi bătaie». Eram trei băieţi, am luat-o la fugă şi ei s-au luat după noi şi ne-au prins doar pe mine şi pe Marius. Ne-au înjurat şi ne dădeau pumni şi picioare. Ne-au dat şi cu spray-ul paralizant în ochi", a spus pentru „Adevărul de Seară", Anton. Tinerii mai spun că de la locul unde i-a prins şi unde era parcată maşina de poliţie erau aproximativ 200 de metri. „Ne-au pus cătuşele şi ne-au târât până acolo, după care ne-au dus la secţie. Pe la ora 2.00, am plecat de la poliţie, ne-am dus acasă şi după la spital", a mai adăugat una dintre victime.
         Sâmbătă dimineaţa, la prima oră, ambii au mers la Spitalul Judeţean din Alexandria, pentru un control medical. "Nu am fost eu de gardă, dar văd în registru că sâmbătă au venit doi tineri din Roşiori, care aveau mai multe traumatisme (agresiune CF cu hematom, trumatism zigomotor stâng, toracic, abdominal etc), suferite în urma unei agresiuni, spun ei", ne-a spus o asistentă medicală.

Tinerii au solicitat certificate medico-legal

         Luni dimineaţă, pe Anton Baldovin şi Marius Tănase i-am găsit la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală. Primul era însoţit de directorul Terma Cofort, Doru Ciofalcă, deoarece acolo lucrează, iar celălat de tatăl său. "Astăzi depunem plângere împotriva poliţiştilor şi vom merge până la capăt. Ieri vreo 12 poliţişti au venit să ne spună să plecăm din faţa blocului. Au venit la intimidare". Şeful lui Toni a spus: "am venit cu băiatul ăsta că este angajatul meu. Ce să vă spun: poliţiştii din Roşiori ne trimit vorbă să ne ţinem copiii în casă, dacă nu vrem să ni-i omoare".

Poliţia infirmă acuzaţiile

        Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Teleorman¸ subcomisar Adrian Ilicea a spus: "În seara respectivă, un echipaj de siguranţă publică, aflat în serviciul de patrulare a văzut că dintr-un grup de cetăţeni, unul se manifesta zgomotos şi i-au solicitat să se comporte frumos. Dar, acesta a început să-i injure pe poliţişti. Alţi doi tineri au intervenit pentru tovarăşul lor şi i-au luat la înjurături pe oamenii legii. Agenţii au cerut sprijinul colegilor lor, deoarece cei trei deveniseră recalcitranţi. Văzând că nu se înţeleg cu ei, băieţii fiind în stare avansată de ebrietate, poliţiştii au folosit forţa pentru a-i imobiliza. I-au condus la secţie şi i-au sancţionat cu câte 1.000 de lei amendă. Nu am primit nici o plângere până acum".

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite