Avem echipă! N-are valoare, dar are cea mai mare finanţare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

         FCM Alexandria echipa locală de fotbal care activează în liga a III-a pe un loc codaş a primit de la bugetul local 220.000, deşi performanţele ei lasă de dorit. Cluburile de karate şi judo din Alexandria, adevărate pepiniere de campioni mondiali şi internaţionali, au primit doar 5000 de lei, iar pentru Andreea Ogrezeanu, campioană europeană la atletism s-au găsit doar 2000 de lei la

         Primăria Alexandria a făcut publice sumele alocate pentru prima jumătate a acestui an cluburilor sportive din oraş. Cei mai mulţi bani destinaţi sportului alexăndrean au ajuns la echipa de fotbal FCM Alexandria-220.000 lei şi la stadionul municipal-80.000 lei. FCM Alexandria a terminat campionatul trecut pe locul 8 din 18 în liga a III-a. După a trei etapă din actualul campionat, echipa locală de fotbal se află pe locul 11 din 16, în aceeaşi ligă. Rezultatele slabe ale echipei şi suma mare de bani alocată de la bugetul local au atras comentari negative din partea alexăndrenilor care nu au cu ce să se mândrească atunci când vine vorba de fotbal. „ Asta se mai poate numi echipă? S chinuie de câţiva ani să promoveze şi nu are nici o şansă, nu ştiu pentru ce le-a dat aceşti bani?" ne-a spus Matei Voicu, un alexăndrean dezamăgit de fotbalul local.
         Pe lista cu sumele alocate sportului local din buget, apar şi cluburi sau sportivi cu performanţe recunoscute la nivel mondial, european sau naţional. Clubul de karate kanazawa a primit 5000 de lei, iar antrenorul Ionel Ganea recunoaşte că suma acoperă doar 10% din cheltuielile copiiilor de aici. „ 90% din banii pentru deplasări la competiţii sunt suportaţi din buzunarele părinţilor. Se pare că karatele nu sunt o disciplină agreată la Alexandria. Dintotdeana a fost aşa, numai fotbalul a contat. Vreme de 15 ani nu am primit nici un leu, iar acum trebuie să ne descurcăm cu suma asta amărâtă. Evident că nu e de ajuns pentru a susţine performanţele copiilor. Copiii aduc de 5 ani medalii de argint, bronz şi chiar aur de la campionatele mondiale. Meritau mai mult" ne-a mai spus antrenorul Ionel Ganea. Un alt club sportiv cu performanţe este Judo CSS care s-a ales tot cu 5000 de lei de la bugetul local. „ Cu banii aştia am reuşit să ducem în cantonament 14 copii anul acesta.E păcat că nu sprijină acest sport. Noi mergem în ţară şi vedem cât sprijină alte autorităţi locale sportul de performanţă.Am cerut 20.000 lei, am primit 5000 lei"ne-a spus Mihăiţă Matei, antrenorul CSS Judo.       

         Copiii de la judo au obţinut anul trecut 12 medalii la competiţiile internaţionale, iar anul acesta încă 7. Cristina Manea, antrenoarea campioanei europene la atletism, Andreea Ogrezeanu, nu a comentat suma de 2000 de lei primită de atletă. „ Aşa s-a hotărât!"

         FCM Alexandria, la un pas de desfiinţare a mai primit 120.000 lei

         Florea Voicilă, preşedintele FCM Alexandria şi consilier local susţine că cele 220.000 lei au fost folosite pentru salariile jucătorilor, deplasări, transferuri, echipament sportiv din campionatul trecut. „ Suma e chiar mică, abia ne-am descurcat cu banii ăştia. Voicilă ne-a mai spus că se gândeşte serios la desfiinţarea echipei. „ O să o desfiinţăm pentru că nu mai avem resurse financiare, nu am găsit sponsori". Până la desfiinţare însă, FCM Alexandria a mai primit pentru acest campionat 1,2 miliarde lei.

Cluburile si echipele sportive care au fost finantate in perioada ianuarie-iulie 2010 din bugetul local

Kanazawa(karate) - 5.000Ron
ABC Judo - 4.985Ron
Judo CSS - 5.000Ron
Stadion - 8.000Ron
CSS(Andreea Ograzeanu) - 2.000Ron
CS Baschet(junioare II) - 10.000Ron
Clubul Sportiv Universitatea Alexandria(fotbal in sala) - 5.000Ron
ACS Baschet - 50.000Ron
CS Fotbal - 220.000Ron
ACS Handbal - 130.000Ron.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite