Au început împăduririle în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Silvică Teleorman va desfăşura până la 15 aprilie o serie de activităţi de împădurie şi regenerare a fondului forestier din judeţ. Aproximativ 500.000 puieţi forestieri din diferite specii vor fi plantaţi în această primăvară în cadrul programului „Luna plantării arborilor"

Programul de regenerare a pădurilor pentru această primăvară, la nivelul Direcţiei Silvice Teleorman, prevede executarea lucrărilor de regenerare pe o suprafaţă totală de 204 hectare. Dintre acestea, 125 hectare vor fi împădurite, iar 79 hectare vor fi regenerate natural. „ Suprafaţa care se regenerează natural ar trebui să fie mai mare, dar, având în vedere zona în care ne aflăm, cu un grad ridicat de ariditate, este cam grau ca pădurile să se regenereze natural," a spus Ion Petre, directorul Direcţiei Silvice Teleorman.
Pe parcursul acestei luni vor fi organizate mai multe acţiuni de plantare a puieţilor în diferite zone ale judeţului.Vor fi împădurite mai multe terenuri din administrarea R.N.P. Romsilva, la aceste activităţi participând şi cetăţenii, în special copiii, tinerii şi pensionarii."Noi avem puieţii asiguraţi. Încercăm să acoperim atât numărul de puieţi care ne sunt necesari nouă, cât şi terţilor, adică celelalte persoane fizice şi juridice care vor să împădurească", a mai spus Ion Petre.

„România prinde rădăcini" la Nanov

Una dintre activităţile desfăşurate în această primăvară va fi „România prinde rădăcini" şi va avea loc pe 26 martie, în localitatea Nanov."La această activitate de plantare a arborilor, Regia Autonomă a Pădurilor, are o intervenţie directă. Noi vom furniza aproximativ 10.000 de puieţi de salcâm, precum şi asistenţa tehnică, ce constă în 30 de oameni şi ustensilele necesare. Vor fi plantate două hectare de pădure", a mai spus şeful Direcţiei Silvice Teleorman. O altă acţiune care va avea loc în perioada următoare se numeşte „La plantat puieţi cu... arborii bătrâni" şi se va desfăşura în localitatea Sfinţeşti. Autorităţile au ales această denumire pentru că la activitate vor participa reprezentanţii pensionarilor din domeniul silvic.
La activităţile desfăşurate de autorităţile judeţene este aşteptată şi o implicare a primăriilor din judeţ. „O altă acţiune, prin care dorim să dăm un imbold primăriilor constă în împădurirea gratuită, cu totul de la noi, a câte unui hectar pentru fiecare din cele patru ocoale silvice din judeţ. Sperăm ca primăriile să se alăture acţiunii noastre şi să vină să mai planteze şi ei, pentru a mări suprafaţa", a mai spus Ion Petre. De asemenea vor fi efectuate lucrări de consolidare şi refacere pe mai mult de 100 de hectare în Lunca Dunării, acolo unde inundaţiile şi apa stagnată din sezonul primăvară-vară 2010 precum şi a secetei excesivă din lunile de vară au afectat plantaţiie forestiere.
Teleormanul este situat printre ultimele trei judeţe din ţară ca suprafaţă împădurită. Cele 27.000 de hectare de păduri, reprezintă mai puţin de 5% din suprafaţa judeţului.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite