Astăzi: Alexandria are primăriţă o elevă de 17 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Ghicică, o elevă de 17 ani de la Liceul teoretic „ Al. I Cuza" a câştigat concursul „ Primar pentru o zi" şi astăzi, de Ziua Copilului a preluat conducerea Primăriei Alexandria.

Eleva în clasa a X-a D la profilul matematică informatică nu a mai avut niciodată de-a face cu administraţia, dar oportunitatea de a testa postul de primar pentru o zi i s-a părut mai mult decât interesantă. „M-am înscris la concursul organizat de Consiliul local al Tinerilor cu un eseu în care am spus ce aş face eu, dacă aş fi primar pentru o zi. Aşa am câştigat" , ne-a spus primăriţa.
Tânăra olimpică la limba română şi cu note bune la şcoală şi-a luat rolul în serios şi şi-a început ziua de muncă cu o şedinţă la care au fost convocaţi directorii serviciilor din aparatul de specialitate al primarului. Alături de primarul Victor Drăguşin, tânăra a vizitat două grădiniţe din oraş unde le-a înmânat micuţilor preşcolari pachetele cu dulciuri date de Consiliul Judeţean Teleorman. Agenda de lucru a mai cuprins vizitarea unor obiective de investiţii ale primăriei şi trecerea în revistă a corespondenţei primarului.

Ar face un cinematograf şi un parc mai mare!

Tânăra care a ocupat astăzi fotoliul de primar este implicată, alături de clasa ei, într-un proiect intitulat „ Să ne descoperim oraşul. Alexandria de ieri şi de azi", proiect pe care l-a promovat în faţa reprezentanţilor primăriei. „ Noi lucrăm de anul trecut la acest proiect. Am strâns date despre Alexandria, fotografii şi am vrea să le publicăm într-o broşură cu sprijinul Consiliului local" a spus Carmen Ghicică. Eleva de 17 ani spune că, dacă ar fi primar în realitate, ar milita pentru acţiunile eco, i-am stimula pe tineri să se implice în activităţi extraşcolare, ar da o altă faţă clădirilor din oraş, ar face un cinematograf şi un parc mai mare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite