Artemis Maria Dragomir, cea mai bună junioară la judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Practică judo de la patru ani, reuşind să obţină numeroase titluri şi medalii la competiţii de nivel naţional. Pe lângă judo, Artemis este pasionată şi de baschet.

S-a apucat de judo inspirată de fratele său mai mare. „Îmi doream de mică să vin la antrenamente. Mi-a plăcut încă de la început să mă antrenez, deşi mi-a fost greu prima dată, până am învăţat şi eu căderile, cum să îmi fac încălzirea şi alte elemente. Apoi nu am mai avut probleme", spune Artemis.
După aproximativ doi ani de la începerea antrenamenteleor, Artemis a început să participe la diverse competiţii. Prima participare a fost la „Festivalul românesc de judo" de la Bucureşti, unde s-a clasat pe primul loc.
„Nu îmi mai aduc aminte foarte multe de la primul meci. Aveam şase ani. Ştiu doar că aveam foarte multe emoţii, fiind prima participare la un concurs, dar bucuria a fost pe măsură în momentul în care am câştigat", mai spune sportiva.
Au urmat apoi mai multe concursuri şi cupe, pe care le-a câştigat. Până în 2008, când în timpul unui concurs de calificare pentru faza zonală a campionatului naţional, s-a accidentat la umăr, lucru ce a îmipedicat-o să obţină un rezultat bun în campionat.
Rezultatele importante au început, însă, să vină anul următor, când Artemis a ieşit campioană naţională la judo, proba de luptă din picioare, categoria U13. Tot atunci a obţinut şi locul trei la lupta la sol. Acelaşi rezultat l-a obţinut şi în 2010, când a obţinut din nou titlul de campionaă naţională la judo, categoria U13. „Este o realizare foarte mare pentru mine şi sunt foarte bucuroasă că am reuşit să ajung până aici. Nu am de gând să renunţ la judo. Vreau să mă antrenez în continuare şi să ajung campioană olimpică", spune Artemis.

Campioană şi la baschet


De trei ani, Artemis a început să joace şi baschet la echipa Clubului Sportiv Şcolar Teleorman. „Am auzit că se caută fete pentru echipa de baschet şi m-am înscris şi eu. Îmi amintesc de primul meci de minibaschet la care am participat, pe care l-am pierdut. Am jucat împotriva unor fete mai mari, dar acest lucru nu ne-a descurajat. Anul trecut am obţinut locul întâi cu echipa, la campionatul naţional de minibaschet. Eu am obţinut cupa pentru cea mai tehnică jucătoare", povesteşte sportiva.
Artemis nu vrea să renunţe la niciunul din sporturile pe care le practică. „Îmi plac amândouă foarte mult. Îmi organizez timpul în aşa fel încât să le pot practica pe ambele. Sunt o fire energică şi sunt sigură că mă voi descurca în continuare", spune ea.

Profil
Născută: 1 aprilie 1998
Ocupaţie: Elevă în clasa a VI-a, la Şcoala nr. 7 din Alexandria
Familie: are doi fraţi, unul mai mic şi unul mai mare şi o surioară de doi ani.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să ascult muzică, îmi plac ciocolata şi mâncarea pe care mi-o face mami. Este cea mai bună", spune Artemis.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să pierd un meci. Nu-mi place nici să merg cu microbuzul pe distanţe lungi. Mi se face rău", mai spune sportiva.

Întrebări şi răspunsuri
- Cum te descurci la campionate, ai emoţii?
Am ceva emoţii, dar îmi revin. La primul meci e mult mai greu, dar apoi îmi intru în mână şi mă descurc foarte bine.

-Pentru ce te antrenezi în prezent?
Acum mă pregătesc pentru faza pe zonă la judo şi mai apoi, dacă mă calific, pentru Campionatul Naţional. Anul acesta voi participa la categoria U15.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite