Apa Serv scumpeşte apa a patra oară ca să-şi plătească ratele la bancă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexăndrenii vor plăti mai mult la apa rece de la 1 iulie
Alexăndrenii vor plăti mai mult la apa rece de la 1 iulie

Alexăndrenii vor plăti de la 1 iulie facturi mai mari la apă şi canal.Din 2007 şi până acum tarifele la apă şi canal s-au majorat cu peste 150%, pentru ca Apa Serv să-şi poată achita ratele la creditul făcut în scopul susţinerii unui proiect cu fonduri europene.

La Alexandria, din 2007 şi până în prezent, tarifele la apă şi canal au crescut anual. Dacă în urmă cu patru ani , alexăndrenii plăteau pentru un metru cub de apă 1, 3 lei, în 2011 vor scoate din buzunar 3,2 lei pentru aceeaşi cantitate. Ajustarea anuală a tarifelor a fost motivată de fiecare dată de operator ca fiind o necesitate în vederea susţinerii proiectului cu fonduri europene " Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare în tot judeţul". Apa Serv este beneficiara acestui proiect în valoare de aproximativ 142 milioane de euro şi, ca să-şi poată susţine partea de finanţare de 4,6% din valoarea totală a investiţiei, a făcut un credit la bancă. „ Planul de ajustare a tarifelor, anual, trebuie respectat pentru că altfel nu puteam plăti ratele la credit" a explicat Adrian Băzăran, directorul Apa Serv. Cum Primăria Alexandria a girat împrumutul operatorului cu terenuri din domeniul public, autorităţile au susţinut în fiecare an planul de majorare şi au aprobat prin hotărâre de Consiliu local, creşterea tarifelor. „ Noi am girat cu terenurile. Operatorul trebuie să aibă susţine pentru a da banii înapoi. Doar nu o să stăm să ne execute terenurile", a justificat primarul Victor Drăguşin. Cu 3, 2 lei percepuţi pentru un metru cub de apă şi cu 2, 2 lei pentru canal, la un consum mediu de 10 m.c, factura va ajunge la 50 de lei.

Edilii promit că vom bea apă plată de la chiuvetă

Chiar dacă plătesc mai mult decât locuitorii unor oraşe precum Slobozia, Slatina sau Giurgiu, unde un metru cub de apă nu depăşeşte 3,00 lei, alexăndrenii se pot consola cu promisiunea edilului şef al oraşului: „ Având în vedere că atunci vom bea apă plată de la chiuvetă, eu zic că se merită efortul financiar". Proiectul derulat de Apa Serv cu bani europeni şi susţinut şi de alexăndreni prin majorările anuale ale tarifelor la pă şi canal se va finaliza în 2013. Potrivit planului de ajustare a tarifelor prezentat de Apa Serv, majorarea din 2011 ar trebui să fie ultima.

CASETA

Cum a crescut tariful la apă în Alexandria
Apa
2007-1, 30 lei
2008-1,46 lei
2009-1,64 lei
2010-2,22 lei
2011-3,25 lei

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite