Andreea Vlădan, eleva pasionată de literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este năcută în aceeaşi zi cu Marin Preda şi iubeşte foarte mult literatura. Creaţiile ei au fost premiate în cadrul mai multor concursuri naţionale

Andreea iubeşte literatură încă de mică. În clasele a opta şi a noua a participat chiar la olimpiadele de limba şi literatura română. „Am mers la olimpiadă, iar în clasa a noua am ajuns chiar la etapa naţională, unde am reuşit să obţin o menţiune", spune eleva. Pentru că i-a plăcut foarte mult literatura şi a citit foarte mult cărţi, tânăra şi-a dezvoltat şi simţul creaţiei şi în primul an de liceu a pus pe hârtie primele rânduri. „În general scriu proză scurtă, povestiri, nuvele şi capitole de roman. Am participat cu creaţiile mele, pe parcursul liceului, la diverse concursuri de creaţie literară. Am reuşit să obţin numeroase premii la Concursul naţional de creaţie literară <<Marin Preda>>, la concursul naţional <<Periplul Moromeţian>> şi altele", mai spune Andreea. Creaţiile sale au fost apreciate nu numai la concursurile organizate, dar şi de oameni de cultură din oraş. „Am primit unele aprecieri pentru scrierile mele şi am reuşit să îmi public o parte din creaţii în mai multe ziare locale", spune eleva.

Este născută în aceeaşi zi cu Marin Preda

Coincidenţă sau nu, fata este născută în aceeaşi zi cu marele scriitor Marin Preda. „Cel mai iubit dintre pământeni" este iubit şi de Andreea, dar, cu toate astea, stilul pe care îl abordează în scrierile ei, este diferit de cel al al romancierului. „După ce mi-am dat seama că sunt pasionată de Marin Preda, am aflat şi că sunt născută la 70 de ani după naşterea marelui scriitor. Pasiunea pentru Marin Preda este datorată în mare parte părinţilor, dar totodată şi stilului abordat de scriitor, pe care îl consider extraordinar. Chiar dacă admir foarte mult stilul lui Marin Preda, eu am încercat să fac ceva diferit", spune Andreea.

Vrea să ajungă doctor

Cu toate că este pasionată de literatură, Andreea nu vrea să urmeze o carieră în acest domeniu, ci vrea să se orienteze către medicină. „În ciuda faptului că în clasele a opta şi a noua am participat la olimpiadele de română, unde am obţinut rezultate bune, după terminarea liceului vreau să urmez o facultate total diferită şi anume medicina. Aş vrea să fac chirurgie, însă în cei şase ani de pregătire, părerile se pot schimba. Voi vedea până la urmă cum va fi", mai spune eleva. Fata s-a implicat în mai multe proiecte de întrajutorare a semenilor şi îi place foarte mult să ajute oamenii aflaţi în dificultate. „Mă implic şi în proiecte de voluntariat. Am participat la multe acţiuni cu scop caritabil, pentru a-mi ajuta semenii", a mai spus tânăra.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite