Ancheta în cazul copilului mort bate pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii copilului mort de septicemie îi acuză pe membrii Colegiului Medicilor Teleorman că tărăgănează ancheta în cazul ortopedului Gheorghe Pănculescu În timp ce mama copilului mort de septicemie aşteaptă cu sufletul la gură ca medicul bănuit de malpraxis să fie pedepsit, Colegiul Medicilor susţine că ancheta poate dura şi trei luni.

Cercetările în cazul medicului ortoped Gheorghe Pănculescu, acuzat de malpraxis de familia unui copil de 10 ani din Ţigăneşti care a murit de septicemie nu s-au finalizat încă. Colegiul Medicilor Teleorman anchetează suspiciunea de malpraxis, după ce mama băiatului l-a acuzat pe doctor că fiul său a murit din cauza faptul că acesta nu şi-a dat interesul atunci când s-a prezentat la spital cu copilul, care avea fractură la picior. După ce cazul a făcut multă vâlvă în presă, Colegiul Medicilor Teleorman s-a autosesizat şi cercetează cazul încă din data de 4 mai, iar până acum nu au dat niciun răspuns. „Nu avem încă un rezultat în ceea ce priveşte cazul medicului Pănculescu. Cercetările sunt în desfăşurare, se strâng materiale şi ancheta în astfel de situaţii poate dura până la trei luni. Nu există un termen prevăzut de lege în care să fie finalizată ancheta, totul depinde de complexitatea lui", a spus pentru „Adevărul de Seară" Alexandria, Dragoş Oprea, consilier juridic la Colegiul Medicilor Teleorman. Ei sunt susţinuţi şi de conducerea de la Bucureşti a colegiului. „Un astfel de caz poate dura şi câţiva ani, în funcţie de situaţie. Nu există un termen, este la fel ca la instanţă. Durata medie a unei anchete la Colegiile Medicilor Judeţene est de patru-cinci luni. Apoi părţile pot face contestaţie la comisia superioara de disciplina şi ancheta se poate prelungi", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astărăstoae.

Acuzaţii grave

Familia Diaconu consideră că medicii care îl cercetează pe doctorul Pănculescu nu vor să finalizeze cazul pentru că rezultatul va fi în favoarea doctorului. „Nu cred că rezolvăm ceva aici, dar noi suntem hotărâţi să mergem până la capăt. Probabil ei se gândesc că suntem oameni săraci şi nu avem bani să mergem cu ei mai departe, dar nu ne lăsăm călcaţi în picioare. Nu înţeleg de ce durează atât, dacă medici de la Bucureşti au spus foarte clar că avea şanse să trăiască dacă mergeam cu el mai devreme la ei. Ce vor mai mult de atât? Noi vrem să se facă dreptate şi mergem până la capăt", ne-a spus Florina Diaconu, mama copilului

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite