Anastasia Neacşu este campioană naţională la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anastasia Neacşu
Anastasia Neacşu

La numai 8 ani, Anastasia a reuşit să obţină rezultate importante la karate, sport pe care îl practică de doi ani, ea fiind deja membră a lotului naţional de karate.

Anastasia practică acest sport de doi ani, fiind inspirată de o colegă de-a ei ce câştigase locul I la Campionatul Naţional. „Am auzit-o pe colega ei că este foarte frumos şi că îi place mult acest sport. Astfel am hotărât să o înscriu pe Anastasia la karate. Am adus-o iniţial să înveţe pentru ea, să se apere. A fost foarte încântată încă de la început şi nu a lipsit la niciun antrenament", spune spus Ana Neacşu, mama Anastasiei.
După şapte-opt luni de antrenament a început să participe la diverse competiţii locale şi amicale. „După un an de la începerea antrenamentelor, Anastasia a participat şi la prima competiţie importantă şi anume faza locală <<Ţara Românească>>, unde a obţinut locul trei. La această competiţie, primele patru sportive se califică pentru Campionatul Naţional", mai spune mama fetiţei.

Campioană naţională la karate

Două luni mai târziu, Anastasia a participat la Campionatul Naţional de karate tradiţional de la Cluj, unde a reuşit să obţină titlul de vicecampioană naţională la proba de <<kata>>, individual.
Cea mai mare reuşită a Anastasiei de până acum, este cea de luna trecută, de la Campionatul Naţional de Fudokan când a obţinut medalia de aur la proba de <<kata>> cu echipa. „Sunt foarte bucuroasă că am câştigat. Am avut emoţii, dar colegii şi sensei m-au încurajat şi am reuşit să câştig", spune Anastasia.
Anastasia este membră a lotului naţional de karate tradiţional, iar la sfârşitul acestei luni va reprezenta România la Campionatul European din Cipru. „Mă pregătesc în fiecare zi pentru că vreau să câştig. Nu mi-e frică. Abia aştept să ajung acolo şi să arăt ce pot", spune karatista.

Are rezultate bune şi la şcoală

Anastasia se antrenează de obicei de două ori pe săptămână, dar cu aproximativ o lună înainte de competiţie se antrenează zilnic. Cu toate astea, reuşeşte să obţină rezultate bune şi la şcoală. „Când vine de la şcoală, prima dată îşi face temele. Ea spune că vrea să facă performanţă şi la învăţătură. Este o fire ambiţioasă şi sunt convinsă că va descurca şi în continuare. Îşi găseşte timp şi de joacă.
Mama Anastasiei spune că practicarea acestui sport a schimbat-o în bine pe fetiţă: „Ea era mai timidă, mai retrasă. Acum a devenit mult mai îndrăzneaţă, a învăţat să fie ordonată şi independentă. A fost un pas important pentru ea, ca de la vârsta de şapte ani să plece de acasă două-trei zile prin competiţii şi să aibă grijă de ea"


Profil
Născut: 8 ianuarie 2002
Studii: clasa a II-a la Şcoala „Ştefan cel Mare" din Alexandria
Familie: are o soră mai mică

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să fac karate. Îmi mai place foarte mult şi să citesc, să ma joc cu copiii şi cu surioara mea".

Ce nu-i place
„Nu-mi plac copiii răi, şi nici cei invidioşi. Nu îmi place nici să stau degeaba pentru că mă plictisesc".

Ce vrei să te faci când o să fi mare?
A.N.:"Vreau să devin campioană mondială la karate. Să fiu cea mai tare. Mi-ar plăcea să ajung şi antrenoare de karate să învăţ şi alţi copii să facă acest sport".

Ai vreo mişcare preferată?
A.N.:"Îmi place foarte mult exerciţiul <<kata>>. Adică lupta cu un adversar imaginar pe care îl repet şi acasă. O învăţ şi pe sora mea".

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite