Alexăndrenii se tem să semneze angajamentele de plată trimise de Terma Serv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Coporan (dreapta) preşedintele condominiului 46
Iulian Coporan (dreapta) preşedintele condominiului 46

Terma Serv a iniţiat o inventariere a alexăndrenilor care vor să primească energie termică şi le cere beneficiarilor să semneze angajamente de plată.Oamenii se tem însă să semneze angajamentele pentru că în document nu se specifică preţul la care vor plăti căldura.

Conducerea Terma Serv a transmis către toate asociaţiile de locatari un document pe care fiecare proprietar de apartament rămas în sistemul centralizat trebuie să îl semneze, dacă vrea căldură . Prin semnătură, beneficiarul îşi ia angajamentul că va plăti la termen şi integral costurile furnizării energiei termice în acest sezon rece. În documentul respectiv nu este specificat însă preţul pe care oamenii îl vor plăti, lucru care a stârnit nemulţumiri.

Iulian Coporan, preşedintele condomeniului 46, unul dintre condominiile unde angajamentele au provocat nemulţumiri, explică motivul pentru care oamenii se tem să semnze: „Problema este că Terma Serv nu informează oamenii cu privire la cât vor plăti pe gigacalorie şi nici dacă guvernul mai subvenţionează ceva. Trebuie să ştie şi omul ca să îşi facă un calcul, dacă îşi mai permite sau nu să plătească. Eu consider că Terma Serv ar fi trebuit să facă o şedinţă cu preşedinţii asociaţiilor de locatari şi cu primăria în care să lămurim aceste aspecte" a spus Coporan. De teamă că nu vor avea bani să îşi achite facturile la căldură, oamenii refuză să semneze angajamentele. „Condomeniul nostru are 350 de apartamente, din care doar 70 mai sunt branşate la sistemul de termoficare. Cred că acum vor mai rămâne jumătate, pentru că nu vor avea bani să plătească" mai spune preşedintele Condominiului 46.


Vasile Pană, un locatar al blocului 704 a refuzat semnarea documentului şi a mers la Terma Serv să ceară explicaţii : „ Nu se poate aşa ceva. Mă pune să semnez, dar nu îmi spune preţul la gigacalorie. Cum să semnez şi pe urmă să se dubleze preţul aşa cum am auzit că a anunţat Terma Serv.Am fost la director şi l-am întrebat şi mi-a spus că dacă semnez rămâne acelaşi preţ ca anul trecut. E o minciună, ne crede proşti!" a spus revoltat alexăndreanul.


Terma Serv spune că nu ştie care va fi preţul căldurii


Societatea susţine că până la acest moment a inventariat doar o treime din cele 6500 de apartamente rămase în sistem, şi doar 8 proprietari au refuzat să semneze angajamentele. Conducerea societăţii spune că nemulţumirile oamenilor sunt neîntemeiate : „ Nici noi nu ştim preţul gigacaloriei pentru că va fi aprobat în şedinţă de Consiliu local. Oricum, chiar dacă preţul va fi cel de anul trecut, alexăndrenii din blocurile cu multe debranşări, tot vor plăti mai mult, din cauza pierderilor. Acesta a fost scopul angajamentelor, să îi informăm că vor plăti mai mult din cauza numărului mare de debranşări şi să aflăm câţi mai vor căldură în aceste condiţii. Cât vor plăti exact , vom afla la şedinţa de Consiliu local, luna asta" ne-a spus Virgil Păunică, inginer -şef Terma Serv.

CASETA
Terma Serv şi-a anunţat la sfârşitul lunii trecute intenţia de majorare a preţului de facturare al gigacaloriei, de la 180 lei/Gcal , la 330 lei/Gcal pentru centralele de cvartal şi 410 lei/Gcal pentru centrala de zonă IAICA. În final, consilierii alexăndreni vor decide dacă preţul se va dubla.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite