Adrian Radu operează 300 de pacienţi pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este medic chirurg la Spitalul judeţean de urgenţă Alexandria de cinci ani, timp în care a operat peste 1000 de pacienţi şi a efectuat operaţii prin metoda laparoscopică, ceea ce a reprezentat o premieră în judeţ.

Adrian Radu şi-a dorit să devină medic încă din timpul liceului. „Prin 91-92, medicul avea un alt statut. Am oscilat la vremea aceea între facultatea de drept şi cea de medicină, dar în final am ales medicina, m-am pregătit şi am fost admis la Universitatea de Medicină şi Farmacie <<Carol Davila>> din Bucureşti", spune medicul. A absolvit de asemenea şi Facultatea de fizio-chinetoterapie. „Între 1997 şi 2000 am urmat Facultatea de Fizio-chinetoterapie deoarece eram decis să plec în Canada şi această facultate era foarte bine cotată. Între timp am luat rezidenţiatul în chirurgie şi nu am mai plecat", mai spune medicul.

A ales să se întoarcă în Alexandria

Şi-a făcut rezidenţiatul la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Bagdasar-Arseni" din capitală. „Rezidenţiatul l-am făcut alături de dr. Valentin Grigorean, omul care m-a învăţat chirurgie şi căruia îi datorez totul în meseria mea. Este extrem de important cine te învaţă o meserie pentru a o practica în mod corect şi nu după ureche", explică medicul specialist.
După terminarea rezidenţiatului, în anul 2006, a venit la Spitalul Judeţean de urgenţă Alexandria Teleorman. „Am rămas în oraş pentru că sunt de aici. Este un criteriu destul de important şi mă leagă multe lucruri de acest oraş. Îmi amintesc prima mea zi de lucru, în care am şi fost pus de gardă. Am fost foarte bine primt de colegi şi acesta a fost un alt motiv pentru care am decis să rămân aici. Ne completăm unii pe alţii, nu poţi face performanţă de unul singur. Cel mai mult contează echipa. Fără un anestezist bun, fărăr un cardiolog bun, nu poţi face mare lucru", mai spune medicul, care operează anual aproximativ 300 de pacienţi.

A făcut operaţii laparoscopice în premieră în judeţ

Medicul spune că datorită colectivului în care lucrează, alături de oameni deschişi la nou, a reuşit să facă operaţii în premieră pentru judeţul Teleorman. „Lucrând într-un colectiv de oameni deschişi la nou, receptivi, aşa cum este şeful meu, dr. Valentin Filip, am avut şansa să fac împreună cu acesta, operaţii prin metode care nu se mai folosiseră la noi în judeţ. Am operat prin metoda laparoscopică numeroase cazuri de hernie hiatală, inghinală, ombilicală şi altele. Ulterior au venit şi alţi cloegi, mai tineri, care folosesc în continuare această metodă", povesteşte medicul. La sfârşitul anului trecut, medicul specialist Adrian Radu şi-a încheiat şi teza de doctorat şi odată cu aceasta, pregătirea chirurgicală.

Profil
Născut: 22 mai 1973 Alexandria
Studii: UMF „Carol Davila"
Ocupaţie: medic specialist
Familie: este căsătorit, are doi copii, de 2 şi 6 ani

Ce-i place
„Cel mai mult îmi place să îmi petrec timpul alături de copiii mei. Îmi place meseria mea şi chirurgia laparoscopică", spune medicul

Ce nu-i place
„Nu-mi place lipsa de profesionalism, indiferent de meserie"

Întrebări şi răspunsuri
-Cum v-aţi acomodat la spitalul din Alexandria?
A fost mai greu la început dar m-am acomodat. La Alexandria este un fel de batalion disciplinar al chirurgiei. La început trebuia sa fac de toate: chirurgie plastică, ortopedie, chirurgie vasculară şi urologie. Acum lucrurile s-au mai îmbunătăţit puţin.

-Este o meserie care vă aduce satisfacţii?
Da, înseamnă enorm pentru mine să ştiu că prin ceea ce fac pot salva viaţa unui om. Am învăţat însă, pe parcurs ce am avansat în meseria mea, că dacă Dumnezeu nu vrea, nu poţi face mare lucru pentru unii pacienţi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite