Alexandria:Primăria vrea să administreze blocurile din oraş după model francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a înfiinţat o societate care se va ocupa de administrarea blocurilor din oraş, prin contracte încheiate cu asociaţiile de locatari.SC Administrare Imobile SRL se va ocupa de tot ceea ce înseamnă administrarea imobilelor , de la încasarea sumelor la căldură, anvelopări şi reparaţii, până la menaj casnic, contra cost.

Primarul Victor Drăguşin se pregăteşte să pună în practică cea mai importantă iniţiativă administrativă în ceea ce priveşte administrarea imobilelor. Modelul nu s-a mai aplicat în niciun oraş din ţară, dar primarul s-a inspirat după modelul de administrare al imobilelor din Franţa şi Spania. Concret, Consiliul local a înfiinţat în 2010 SC Administrare Imobile. Edilul-şef vrea ca această societatea să încheie contracte cu asociaţiile de proprietari din oraş şi să se ocupe de administrarea imobilelor. “ Sunt foarte multe nemulţumiri din partea cetăţenilor de la bloc privind administrarea imobilelor.Toată lumea vine la primărie. Din păcate,  primăria nu are foarte multe atribuite şi de multe ori nu a putut să rezolve problemele oamenilor de la bloc. De aici a venit ideea de a interveni în viaţa asociaţiilor de locatari şi înfiinţarea societăţii” a explicat primarul.

51 de asociaţii în vizorul primarului

Primarul a evaluat starea blocurilor şi a asociaţiilor din oraş şi a a ajuns la concluzia că 51 de asociaţii cu 8900 de apartamente au o activitate slabă. “ Nu vom interveni decât în cazul acestor asociaţii, pentru că aici administratorii nu îşi fac treaba” a anunţat primarul. Într-o primă fază SC Administrare Imobile va veni cu o ofertă de contract în faţa  comitetului executiv al asociaţiei. “ Mă aştept să spună nu, pentru că intrăm în jucăria lor şi nu o să le convină. Dacă societatea va primi refuz, vom merge direct la cetăţeni şi dacă 50% din locatarii unei asociaţii vor spune “da”, se va încheia contract. Dacă vor spune nu, rămân cu actual formă de administrare”” a mai spus primarul.
Vor fi angajaţi 60 de administratori cu carte de muncă
Asociaţiile care vor accepta oferta societăţii Consiliului local vor avea administratori noi. “ Vom angaja pentru început 60 de administratori, fiecare urmând să aibă în grijă 300 de apartamente. Vom angaja, tot cu contract de muncă şi femeile de servici. Se va ţine concurs şi vă asigur că vor fi criterii dure pentru administratori”, a anunţat primarul. Salariile administratorilor şi îngrijitoarelor vor fi plătite de cetăţeni, tariful stabilit fiind de 10 lei pe apartament.

SC Administrare Imobile va face şi menaj casnic

Societatea primăriei se va ocupa de tot ceea ce înseamnă administrare, spune primarul. “ Pe lângă încasarea  facturilor la căldură, societatea va face anvelopări de blocuri, reparaţii la subsol sau acoperiş, realizarea de şarpante, vom avea un dispecerat de intervenţii cu program non-stop, societatea va face zugrăveli pe casa scări şi în spaţiile comune şi chiar menaj casnic” a spus primarul. Societatea primăriei va presta şi activităţi de curăţenie generală în apartemente, va muta mobilă, totul, contra cost.

Lista celor 51 de asociaţii care au intrat în vizorul primarului

image

 

image
image
Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite