22.000 de teleormăneni au fost vaccinaţi până în prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imunizarea antigripală a fost sistată Foto: Arhivă Adevărul
Imunizarea antigripală a fost sistată Foto: Arhivă Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, la recomandarea Ministerului Sănătăţii, a decis cu puţin timp în urmă să sisteze procesul de imunizare al populaţiei. Se pare că în acest moment, în depozitele Direcţiei mai există în jur de 9.000 de doze de vaccin antigripal.

Aceste doze sunt păstrate în condiţii de maximă siguranţă de către specialiştii din domeniu. Totuşi, suspiciunile legate de calitatea vaccinului despre care a început să se discute au reuşit să genereze teamă în rândurile teleormănenilor, chiar dacă medicii îi asigură că nu discutăm despre vreo reacţie adversă gravă ce ar putea să apară, ci despre o simplă inapetenţă a vaccinului de a trata mai multe tulpini gripale.
Până în acest moment, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman au fost vaccinaţi 22.000 de teleormăneni şi nici unul dintre ei nu a prezentat manifestări neplăcute sau reacţii post-vaccinare grave, de natură să trezească îngrijorarea medicilor. Mai mult, specialiştii din cadrul D.S.P. Teleorman sfătuiesc populaţia su se panicheze  şi să trateze problema în mod raţional şi calm, pentru că administrarea vaccinului nu implică riscuri asupra celor deja imunizaţi,

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite