Pe o stradă din Alexandria, exact ca-n evul mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Alexandria, municipiul reşedinţă de judeţ, în anul 2012, o stradă arată ca din evul mediu. Este vorba despre Strada Mircea cel Bătrân, un colţ uitat de lume, fără apă şi canalizare şi neasfaltată. Autorităţile dau vina pe locuitorii de pe stradă şi spun că nu pot efectua lucrări în zonă pentru că oamenii şi-au extins construcţiile şi curţile până aproape de carosabil. Paradoxul este că, la doar câţiva metri d

Câteva zeci de oameni trăiesc, în 2012, în condiţii greu de imaginat. Acest lucru se întâmplă în capitala judeţului Teleorman, pe strada Mircea cel Bătrân. Alexăndrenii din zonă se luptă aproape zilnic cu noroialele şi cu mizeria, şi asta din cauza faptului că strada cu pricina nu este asfaltată. Mai mult, utilităţile sunt inexistente.

Oamenii s-au obişnuit deja cu aceste condiţii şi spun că, cel puţin până acum nu s-au putut efectua lucrări din cauza căii ferate care tranzitează zona. De ceva timp ruta CFR este dezafectată, însă problema asfaltului şi a utilităţilor nu s-a rezolvat.

Autorităţile locale dau vina pe locuitorii de pe strada cu pricina, care, spune primarul Victor Drăgusin, şi-au extins curţile şi dependinţele foarte aproape de carosabil.

Conform edilului şef al Alexandriei, indicatorii tehnico-econimici ai unui proiect de reabilitare au fost aprobaţi încă din 2009, însă aceştia vizează doar o porţiune din stradă.

În ceea ce-i priveşte pe oamenii de la marginea Alexandriei, deocamdată nu există nici o şansă că vor locui, într-un viitor apropiat, în condiţii decente. Şi asta, chiar dacă astăzi în zonă se executau lucrări de montare a stâlpilor de electricitate.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite