Contrabandiştii de ţigări de pe “Lipscani” au fost prinşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20.000 de ţigarete netimbrate sau aduse din Republica Moldova au fost descoperite în mai multe tarabe de pe Lipscani. Doi dintre tarabagii sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.

Pe fondul scumpirii ţigărilor, afacerile la negru au înflorit, iar vânzările de ţigări fără timbru au ajuns să reprezinte o treime din piaţă. A devenit o normalitate să cumperi ţigări de la unele tarabe de pe Lipscani la trei sferturi din preţ faţă de tariful din magazin. Din păcate, afacerea “ţigareta de pe Lipscani” a luat sfârşit, cel puţin deocamdată, şi asta pentru că peste 900 de pachete cu ţigări fără marcaj fiscal, au fost ridicate de poliţiştii teleormăneni.

Echipe de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului de Intervenţie Rapidă au efectuat mai multe percheziţii pe Lipscani, în cadrul cercetărilor într-un dosar penal privind „evaziunea fiscală” şi „contrabandă” cu ţigări. “În baza autorizaţiilor emise de judecători, poliţiştii au descins la domiciliile persoanelor suspecte, dar şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale unde au identificat 18.680 ţigarete fără marcaj fiscal sau cu marcaj fiscal din Republica Moldova”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea.

Ţigările au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar două persoane sunt cercetate în dosarul penal întocmit de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală”, „deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau cu marcaj necorespunzator, peste limita de 10.000 ţigarete” şi „deţinerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite