Judeţul Teleorman se află sub atenţionare “cod portocaliu” de ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gerul se instalează în această săptămână peste judeţul Teleorman. Meteorologii au emis o nouă avertizare, de această dată de „cod portocaliu de ger" pentru 35 de județe, printre care se regăsește și al nostru.

"Până pe data de 3 februarie, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative. În Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei vântul va avea viteze ce vor atinge la rafală 40-50 km/h, accentuând senzaţia de frig”, se arată în informarea meteorologilor.
La noapte în judeţul Teleorman se anunţă minime de până la -20 grade Celsius.

În aceste condiţii medicii atrag atenţia că persoanele cu boli cronice, vârstnicii şi copiii manifestă o sensibilitate crescută în perioadele cu temperaturi scăzute. Astfel trebuie evitate deplasările în spații deschise şi expunerea. Potrivit specialiştilor, în această perioadă geroasă se recomandă consumarea ceaiul cald, dar şi alimente bogate în proteine, ca fructele şi legume.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite