UPDATE TELEORMAN Elev bătut, umilit şi aruncat din microbuzul şcolar în nămeţi de către un profesor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caz incredibil în comuna teleormăneană Trivale Moşteni. Un elev de 15 ani a fost bătut cu bestialitate, în timpul unei pauze, de către profesorul de matematică de la şcoala la care învaţă. Mai mult decât atât, câteva ore mai târziu, elevul a fost din nou bătut, aruncat din microbuzul şcolar şi abandonat pe câmp, în frig şi zăpadă, de către acelaşi profesor.

Caz absolut şocant într-o comună teleormăneană, unde un profesor a bătut cu pumnii şi picioarele un elev de clasa a opta. Profesorul, Alexandru Mărăşescu, de la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Trivale Moşteni, este acuzat că a bătut şi umilit un elev din clasa a VIII-a, în timpul unei pauze. Totul s-a petrecut sub privirile înmărmurite ale celorlalţi copii ieşiţi în pauză, dar şi ale profesorului de serviciu, care a asistat nepăsător la „spectacol”. Motivul dezlănţuirii profesorului se pare că este o altercaţie pe care fiul său, elev în aceeaşi şcoală, dar în clasa a VII-a, a avut-o cu elevul bătut.

UPDATE, 3 februarie 2012, ora 8.00

Profesorul de matematică nu a mai fost la serviciu de 2 zile. Contactat telefonic, acesta nu a dorit să facă nici o declaraţie în legătură cu acest caz. Cu toate acestea el s-a autoincriminat spunând că-şi va angaja un avocat. „Nu am nimic să vă spun. Voi consulta un avocat să văd despre ce e vorba. Vă spun că la mijloc sunt interese politice”, a spus profesorul, Alexandru Mărăşescu.

Profesorul bătăuş predă matematica la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Trivale Moşteni de peste 10 ani. Timp de un an, în perioada 2008 – 2009, acesta a condus unitatea şcolară cu pricina.

Despre elevul bătut, profesorii au o părere foarte bună. Deşi nu excelează la învăţătură, este un copil liniştit. Potrivit actualului director al şcolii din Trivale, Gabriela Diaconu, elevul provine dintr-o familie monoparentală, fiind crescut doar de tatăl său, cu o situaţie materială precară.

Şi pentru că nu i s-a părut suficientă corecţia pe care i-a aplicat-o la şcoală, după teminarea cursurilor, profesorul de matematică l-a luat din nou la bătaie pe copil. Mai mult decât atât, acesta a fost aruncat din microbuzul şcolar care urma să-l transporte către casă. În aceste condiţii, copilul a fost nevoit să meargă 3 kilometri pe jos, distanţa dintre Trivale Moşteni, unde funcţionează şcoala şi satul unde locuieşte, pe un ger de minus 20 de grade, în jurul orei 17:30.

Tatăl copilului, Ion Dragomir nu vrea să lase lucrurile aşa şi este hotărât să depună o plângere pe numele agresorului, atât la Inspectoratul Şcolar Teleorman, cât şi la poliţie. Acesta spune că în urma bătăii primite, fiul său are nevoie de îngrijire medicală „deoarece are faţa şi gâtul pe partea dreaptă, umflate”.

Cazul a ajuns la urechile inspectorului şcolar general Teleorman, Constantin Amarie, căruia nu-i vine să creadă cele auzite.

„Astfel de oameni nu au ce să caute în învăţământ. S-a demarat deja o anchetă în acest caz, iar dacă cele spuse de copil se adeveresc, profesor trebuie exclus din învăţământ”, a declatat Constantin Amarie, inspector şcolar general Teleorman.
Deocamdată la postul de poliţie din comună nu a fost depusă nici o plângere, dar oamenii legii s-au autosesizat în legătură cu acest caz şi urmează să efectueze verificări.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite