Consilierii alexăndreni au votat bugetul pe anul 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţă maraton a consilierilor locali alexăndreni. După mai bine de 3 ore de dezbateri, aceştia au reuşit să voteze, în unanimitate, proiectul bugetul Alexandriei pe anul 2012. Acesta este mai mare cu aproximativ 4 milioane de lei faţă de cel de anul trecut.

Un singur proiect de hotărâre au avut de aprobat conslierii alexăndreni, dar asta nu i-a împiedicat să-l dezbată preţ de 3 ore. În cele din urmă proiectul legii bugetului a trecut cu unanimitate de voturi.

Bugetul estimat al Alexandriei pe anul 2012 este de 116 milioane lei. Aceşti bani au destinaţii precise: diverse cheltuieli şi investiţii. Impozitele şi taxele locale, subvenţiile de la bugetul de stat şi amenzile reprezintă principalele surse de venit pentru municipiul Alexandria. Aceşti bani vor fi folosiţi în principal pentru cheltuieli de funcţionare (din care face parte şi asigurarea salariilor bugetarilor), peste 66 milioane lei, dar şi pentru demararea, continuarea sau finalizarea unor proiecte de infrastructură şi reabilitare, puţin peste 50 milioane. Sunt vizate cartiere, grădiniţe şi şcoli, dar şi ştrandul Vedea. Mai exact, municipalitatea are în plan să monteze centrale termice în şase unităţi de învăţământ pentru care va plăti aproximativ 200.000 lei.

Pentru reabilitarea infrastructurii cartierelor, reprezentanţii primăriei Alexandria au alocat peste 8 milioane de lei. O investiţie importantă este reabilitarea variantei ocolitoare a Alexandriei care va scoate din bugetul local peste 7 milioane de lei. Precedentul buget a creat o serie de probleme, fiind atacat în mai multe rânduri de către Prefectura Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite