" Şcoala după şcoală" pentru copiii cu părinţi ocupaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O profesoară de  limba română şi o pictoriţă din Alexandria s-au gândit să înfiinţeze un centru after-school care să ofere micuţilor cu părinţi ocupaţi o alternativă pentru pregătirea temelor, dar şi pentru distracţie.

Oprea Florina, profesoară de limba română la Liceul C-tin Noica şi Mihaela Mocanu, pictoriţă, au pus bazele unui after school. Ambele doamne sunt mame de copii care păşesc acum în clasa I şi au luat decizia înfiinţării centrului, în momentul în care şi-au dat seama că în Alexandria nu prea există alternative pentru copiii cu părinţi ocupaţi. „ Avem copii care acum merg în clasa I şi ne-am fi dorit să existe în oraş un loc unde să lăsăm copiii după ore, să-şi facă temele şi să înveţe ceva nou. A existat un centru after-school, dar s-a închis şi mai există o grupă doar la o grădiniţă” ne-a spus  Florina Oprea, una dintre iniţiatoarele centrului.
Cele două mame au înfiinţat Asociaţia Cultural Artistică şi Educativă „ Art L ibre”, în cadrul căreia va funcţiona începând cu 13 septembrie centrul after-school cu 15 locuri destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. „ Centrul oferă supraveghere permanentă, copiii vor servi aici masa la ora 12.30, vor avea o oră de odihnă şi apoi îşi vor face temele cu o învăţătoare. Urmează ora de recreere şi apoi ora de activităţi educative. Vor face câte o oră de engleză şi franceză pe săptămână şi vor participa la ateliere de creaţie. Vom avea şi oră de şah şi multe alte activităţi antrenante” ne-a spus Mihaela Mocanu.
After-school „ Art Libre” oferă mai multe tipuri de program, de la program lung (12.00-18.00), până la program de două ore doar pentru pregătirea temelor (14.30-16.30). Preţurile sunt cuprinse între 490 lei pe lună pentru cel mai amplu program, până la 290 de lei pentru pregătirea temelor. „ Centrul nostru va funcţiona şi pe perioada vacanţei, vom organiza excursii şi tabere şi, binenenţeles, vom organiza petreceri pentru copii” ne-a spus Mihaela Mocanu.

Atelier de creaţie plastică

Sâmbăta şi duminica, copiii de la after-school, dar nu numai ei, sunt invitaţi la Atelierul de Creaţie Plastică. Cursurile vor fi susţinute de pictoriţa Mihaela Mocanu  „ Vom face aici desen, pictură pe pânză, sticlă, lemn, textile, ceramică, modelaj, vom confecţiona lumânări, bijuterii, mărţişoare şi felicitări. Un week-end pe lună vrem să organizăm excursii” ne-a spus pictoriţa.
La Atelierul de creaţie Art L ibre pot veni şi adulţii care vor să înveţe să picteze. Pentru categoria peste 14 ani, preţul cursurilor este de 80 de lei pe lună.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite