Proxeneţii “Râcă” din Buzescu au dus Teleormanul la CNN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teleormanul a ajuns  cunoscut în Anglia, după ce CNN a dat publicităţii un material despre  cei doi proxeneţi , tată şi fiu, originari din comuna Buzescu.Bogdan şi Marius Nejloveanu au fost prinşi de poliţiştii din Marea Britanie şi  puşi sub acuzare pentru proxenetism, ei racolând tinere din zona Alexandriei pentru a le obliga să se prostitueze în Anglia.

Poliţiştii englezi au depistat reţeaua de proxeneţi în momentul în care au arestat pentru prostituţie mai multe tinere românce. Acestea au povestit cum au fost ademenite să vină în Anglia de cei doi Nejloveanu, bătute, violate şi obligate să se prostitueze în diferite cluburi. Tânărul de 23 de ani , Marius Nejloveanu îşi alegea victimele din rândul fetelor tinere din  zona Alexandria.  După ce se arăta îndrăgostit de ele şi le promite căsătoria, le  cerea să vină cu el la Londra, pentru a le oferi locuri de muncă. Odată ajunse acolo, tinerele erau obligate să se prostitueze, păzite în permaneţă, în aşa fel încât să nu poată povesti calvarul prin care treceau. Proxeneţii câştigau lunar de pe urma victimelor lor, 14.000 de lire sterline.Chiar şi după ce ai fost arestaţi de poliţiştii englezi, cei doi au continuat să racoleze fete, dovadă scrisorile şi telefoanele date în ţară. Împotriva celor doi au depus mărturie 75 de oameni din toată Europa.

Sătenii din Buzescu au văzut fetele în curtea Floarei Nejloveanu

Sătenii din Buzescu au auzit poveşti cutremurătoare despre cei doi au văzut fete tinere chiar în curtea în care locuieşte mama proxenetului de 51 de ani, Floarea Nejloveanu. „  Ală bătrânu e plecat din sat de mai bine de 10 ani, noi ştiam că e în Spania. Toată lumea din sat ştia că duce fete la produs în Spania. Le aducea la mama lui în curte şi le ţinea câteva săptămâni, probabil până făcea actele să le ducă acolo. Le lua iniţia şi le spune că le ia de nevastă cel tânăr, Marius,  şi pe urmă le ducea afară, la produs.”, ne-a spus un sătean din Buzescu, care de teama clanului „ Râcă”, cum este cunoscută în sat familia lui Nejloveanu, nu a vrut să-şi dea numele.Un alt sătean spune că fetele care se perindau prin curtea lui Floarea Nejloveanu erau sărace: „ Le lua în general din sate sărace, erau fete sărace, le dădea bani şi lor, şi familiilor şi le încânta. Le spune că le găseşte de lucru că Marius le ia de nevastă şi pe urmă nu se mai auzea de ele.”

Rudele proxenetului neagă implicarea

Poliţiştii englezi au interceptat o convorbire din închisoare între Bogdan şi mama lui, Floarea Nejloveanu, prin care acesta îi cere bătrânei să aducă două dintre fetele, martori din proces, la ea în curte şi să le dea 1000 de lei. În ciuda acestei probe, Floarea Nejloveanu spune că nu are nicio legătură cu scandalul. „ Nu ştiu nimic, nu am ce să vă spun, băiatul e plecat de mult din ţară”, le-a spus bătrâna reporterilor ADS Alexandria.

image

Tatăl vitreg al tânărului proxenet Marius, care locuieşte cu mama acestuia, la Mavrodin neagă acuzaţiile aduse băiatului. „ Nu e adevărat nimic.El nu e în stare de aşa ceva”, a spus Radu Rusu.

image

Poliţiştii teleormăneni colaborează de doi ani cu cei din Anglia

Dosarul proxeneţilor din Buzescu a fost instrumentat şi cu ajutorul poliţitilor teleormăneni. „Am colaborat cu poliţiştii englezi încă din 2008, am schimbat documente, informaţii, echipe de la ei au venit la noi şi de la noi, la ei”, ne-a spus Adrian Ilicea, purtătorul de cuvând al IPJ Teleorman.
Potrivit IPJ Teleorman, în judeţ, a mai existat un caz de trafic de persoane, rezolvat cu condamnarea a cinci teleormăneni în 2007. „Au fost depistat atunci 38 de victime, traficate în Spania. De la cei cinci condamnaţi au fost confiscate bunuri de 2 milioane de euro”, a mai spus Adrian Ilicea.



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite